Subventionera abort för utländska kvinnor

Av Pettersson

Många har inte råd med 8000 kronor – Socialminister Göran Hägglund och regeringen måste hjälpa utländska kvinnor att göra abort i Sverige, skriver Åsa Regnér idag på Sidan 4, Debatt i Expressen.

Åsa Regner är generalsekreterare för Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU.

– Pettersson tycker kärringen är snål, varför bara subventionerade aborter? Varför inte fortsätta och subventionera allt till alla utlänningar. Vi som betalar världens högsta skatter kan gott betala lite till vi vet ju om att våra politiker använder alla pengar på ett klokt och bra sätt, speciellt när det är utlänningar inblandade.  

Tur att Pettersson inte är lagd åt det elaka hållet – då hade han kunnat sagt att det var synd att Åsa Regnérs mamma inte gjorde abort, subventionerad eller inte.

Expressen

4 thoughts on “Subventionera abort för utländska kvinnor

  1. Jamen det är väl klart att vi måste ställa upp även här. Gräv lite till i plånboken Borg, så ordnar det väl sig. Om inte annat så går det väl att sänka lite a-kassa eller sjukersättning eller nåt så är finansieringen fixad… /Christian

  2. Abort är ingen preventivmetod Åsa Regnér! Det finns många andra bättre och billigare metoder. Varför inte bilda en fond tillsammans med era trogna bidragsgivare, som hjälper kvinnor med att få tillgång till billiga preventivmedel, eller hjälper män att bli sterila genom ett mycket litet kirurgiskt ingrepp.

    Människor även utanför Sveriges gränser, har ett ansvar själva för att göra vad de kan för att minska befolkningstillväxten. I det borde tredje världens vuxna ta ett stort ansvar, istället för att belasta sjukvårdens resurser i andra länder, där barnbegränsning sedan länge är införd.

    Det är upp till de styrande i de länder det gäller, att ta ansvar för det egna landets befolkningsutveckling, även om detta står i strid med religiösa vanföreställningar. Det är varje nations självklara skyldighet att säkra försörjningen för sitt eget lands invånare, och att inte lämna över detta ansvar till andra.

  3. Suck, hur mycket skit tänker de ut.
    Jag undrar om svenskor var subventionerade i Polen på den tiden när de reste dit för abort?
    Pengar växer på träd i Sverige.
    Eva-Marie

Kommentera