Politiskt Inkorrekt läggs ned!

Av Olli Rein

Den 23 oktober 2008 gjordes det allra första inlägget på Politiskt Inkorrekt (på den gamla adressen). Sedan dess har PI blivit något av ett fenomen med ett starkt varumärke som fyllt ett akut vakuum i det svenska medielandskapet – äntligen fanns en motpol till de vinklade, förvanskade och lögnaktiga artiklar som etablerade medier pumpat ut. I och med att internet blivit var mans egendom bröts informationsmonopolet en gång för alla. Här kunde vi presentera siffrorna, namnen, statistiken m m som annars aldrig skulle sett dagens ljus. Allting har dock ett slut och PI har nu kommit till den punkten. Efter tre år har vi nått vägs ände och även om behovet av en fri och ocensurerad mediekanal är större än någonsin väljer vi att lägga ned med flaggan i topp – bättre att sluta medan vi fortfarande ligger i framkant än tvingas till åtgärder som försämrar det som varit PI:s signum: ett omfattande nyhetsflöde med snabba uppdateringar och hög ”närvaro”.

Vi har länge legat på listan över Sveriges 100 mest besökta sidor, långt framför tidningar, företag och organisationer med budgetar på flera miljoner – i skrivande stund på plats 101 på Alexa. PI:s styrka har legat i den folkliga förankringen – ocensurerade nyheter och möjligheten till att bilda sig en egen uppfattning utifrån det aktuella källmaterialet och inte bara ta del av färdigpaketerade ”lösningar” med tillhörande instruktioner om vad man ska tycka och tänka.

Läs mer på PI

8 thoughts on “Politiskt Inkorrekt läggs ned!

  1. Carina, Carina, Carina, Carina jag lovar i vart fall att bli kvar ett tag till… fast det kanske mest är negativt förstås. Hur som helst Carina, så tror jag att det allemand har länkat till, har något med det här att göra, annars är det ju intrång i varumärke, vilket kan dra med sig stämningar och grova böter.

  2. Hasse, jag är kluven till det du skriver. Visst kan vi tillfälligt få ett uppsving, men risken är nog lika stor att intresset för bloggar går ned totalt, och då förlorar alla.

  3. Känns ju rent spontant som att dom lägger ner och
    öppnar en ny sida för att bli av med kopplingen till SD. Huromhelst så är det trist fast nu kanske Petterssons får ett uppsving också.

  4. kanske kommer något gott ur det hela ändå. dagens pi har ett helvete med troll och pöbelkommentarer vilket kan härledas till rent ut sagt dåliga artiklar som inte är genomtänkta och öppnar upp för allsköns oneliners som måste moddas å det grövsta för att funka viket ger en hög belastning på folket som moddar.

  5. allemand
    Med tanke på gammelmedias, Expos och våldsvänsterns jakt på invandringskritiska partier, personer och bloggar är det inte förvånande.
    Självklart ligger det något annat bakom än redaktionens förklaringar.

  6. Undrar vad som fått dem att lägga ner. Måste vara påtryckningar från någon högre ort. Annars har det bara varit att lämna över till några andra.

    Har aldrig sett att de frågat om hjälp annat än om skribenter.

    Prova här istället: http://friapi.wordpress.com/
    kanske tar över vad vet jag.

  7. Carina
    Är det inte det vår regering, vår media och den pinsamma våldsvänstern vill?
    ”Tyck som du vill, bara du tycker som oss”.

  8. Olli, Olli, Olli, Olli, har redan läst. Det är en förtvivlans dag. Och just idag som jag skrev på ett blogginlägg:
    Och tänk om inte PI fanns.
    Då skulle vi svenskar gå omkring som lallande nordkoreanska idioter.
    Scares the shit out of me.

    Ska vi nu alla tvingas bli lallande nordkoreanska idioter?????

Kommentera