Awara Ibrahim (V) dömd till sex års fängelse

Kristianstads tingsrätt har dömt 46-årige Awara Ibrahim till fängelse i sex år för upprepade våldtäkter mot en ung man. Awara Ibrahim var tidigare ordförande för Kurdiska föreningen i Kristianstad och våldtäkterna ägde rum i föreningens lokaler.

Den drabbade unge mannen var även han kurd, liksom flera personer som vittnade till hans fördel. Detta har haft stor betydelse under rättegången och för domslutet. Tingsrätten skriver i sin dom:

Det har genom utredningen framgått att homosexualitet eller homosexuella handlingar inte godtas i den traditionella kurdiska kulturen. Genom [två framstående kurders] vittnesmål står det klart att även en person som ofrivilligt utsätts för homosexuella handlingar utan att själv vara homosexuell anses skambelagd samt att även den personens familj och släkt anses träffade av denna skam. Genom att berätta om att han – om än ofrivilligt – deltagit i homosexuella handlingar har målsäganden alltså utsatt sig för en risk att inte bara han utan även hans familj skulle få sitt anseende solkat i en för dem mycket viktig social och kulturell gemenskap. Det förhållandet att han som kurd anmält att han utsatts för homosexuella övergrepp – trots att han utsatts för påtryckningar att avstå från sådan anmälan – talar mot den bakgrunden för att anmälan föranletts av verkliga övergrepp och ökar därmed trovärdigheten i målsägandens uppgifter.

I valet till riksdagen 2010 var Awara Ibrahim en av vänsterpartiets kandidater.

Awara Ibrahim har som ett led i sitt starka engagemang för kurdiska frågor verkat för att svenska skattemedel skall användas i ännu högre utsträckning för att säkra bostäder åt invandrare, en linje som fått stöd av vänsterpartiets nuvarande ledare Lars Ohly. Han har även anordnat demonstrationer mot utvisningen av kurder och varit aktiv att försöka ge Kristianstad en mer mångkulturell prägel.

− Pettersson skrev om denne man tidigare HÄR men räknar nu när han är dömd att det hamnar på PK medias löpsedlar och att Lars Ohly offentligt går ut och fördömer Ibrahim.

4 thoughts on “Awara Ibrahim (V) dömd till sex års fängelse

  1. När Nationell Idag telefonledes söker Awara Ibrahim för en kommentar svarar hans hustru Zahra Hamid. Hennes kunskaper i svenska språket var starkt limiterade och hon trodde först att vi ringde från Vänsterpartiet. När vi ber att få tala med hennes make säger hon efter ett tag att han åkt till Kurdistan. Efter detta bryts samtalet. Vi ringer upp igen och då lägger hon på. Påståendet om en utlandsresa ter sig något märkligt, med tanke på att det står i domen att Awara Ibrahim ska kvarbli i häkte till dess att domen vinner laga kraft. Vi har sökt Eva Norberg, åklagaren i målet, men hennes sekreterare meddelar att hon är på semester hela augusti.
    Några veckor senare söker vi återigen Awara. Denna gång svarar Awaras son och när vi frågar efter hans pappa får vi till svar: – Du missade honom precis.

    Nästa dag ringer vi igen och då är deras hemtelefon avstängd… Om det nu stämmer att Awara åkt till Kurdistan kan man fråga sig om det var en semesterresa eller ett sätt att undandra sig lagföring. Vi får väl se.

  2. Tur att den våldtagna grabben inte var svensk för då hade media gått i spinn och anklagat Ibrahim för att vara rasist och Lars Ohly för att han inte kan stävja den rasism som frodas inom partiet.
    Jaså inte det…nähä!

  3. Kan det inte va så att alla Vpkare kan anses kollektivt ansvariga för kurdbögens illdåd?
    Samma logik använder ju massmedia o Pk politiker för att göra Sverigedemokraterna ansvariga för den galne norrmanens illdåd!

    • Jag ger mig fan på att Sverigedeomkraterna får skulden för att kurden är bög! Men det är nog ingen risk att PK media skriver om detta ens en tiondel så mycket som när en Sverigedemokrat är berusad.

Kommentera