Två knivskurna blev till slut sex

Av Olli Rein        Uppdaterat (se längst ned)

Enligt polisens uppgifter är den knivhuggna sonen fortfarande allvarligt skadad, men tillståndet är inte livshotande. Den misstänkte gärningsmannen är kvar på sjukhuset för observation. Polisen har ännu inte klargjort vad som ligger bakom knivattacken. Tidigt på söndagsmorgonen var den 52-årige pappan fortfarande inte hörd. – Det blir väl under dagen, säger Mats Persson, inre befäl i Lund.

Läs vidare på Expressens något förvirrade reportage, där man anger att sonen fortfarande är allvarligt skadad. Olli undrar något förvånad hur man skulle kunna vara något annat, när man nyss blivit svårt knivhuggen, men förstår att man inte har så mycket att komma med, innan man förhört pappan, och att man istället lägger ut dimridåer för att i det längsta hålla det hemligt vilka det handlar om. Men detta kanske kommer att klarläggas senare idag, och tills dess får vi ge oss till tåls med Expressens förvirrade reportrars rapportering.

Tidigare på Petterssons

Uppdatering: Efter vad som skrivs nu, så lär familjen vara från Iran, och en längre uppdatering finns att läsa på PI. För sanningshalten står PI, men det kan mycket väl vara som dom skriver. Vi länkar  till PI i vår Bloggroll till höger om bloggtexterna högt upp, använd gärna den snabblänken.

Uppdatering: Mina föräldrar var på slottsbröllopet utanför Eslöv. Det var ett persisk bröllop där själva handlingen som inträffade handlade om hämnd. Däremot inte mot bröllopsparet  Utan mot brudgummens äldre bror.

Iaf när min föräldrar kom hem klockan 19.35 så berättade de följande: Brudgummans far hade gömt en kniv under armen (armhålan), och när hans äldre son var nära han hade han tagit fram kniven och stuckit sonen (alltså brudgummans äldre bror). Allting urartade och det blev ett flertal skador inne i slottet, så som antika speglar, stolar med mera förstördes…… Hennes far hade sen tagit kniven och stuckit de som gick i mot han och sedan tagit hans yngre sons arm och brutit den. Därefter hade gärningsmannen(fadern) sprungit och gömt sig inne i slottet.
Min mor nämde att hon bara fann blod där, och att brudgumman var helt förstörd och chockad. Hela hennes bröllopsklänning var täckt med blod.

Fick sedan höra lite bakgrunds fakta, om varför det skedde – Fadern var ingen älskad familjeman, utan en rätt så hatad. För tre år sedan hade han och hans äldre son (den som blev stucken) varit i Irak och revolutionerat mot det som hade hänt i Irak(de är från Iran). När amerikanerna inte behövde deras hjälp mer, var de ”tvunga” att lämna landet och blev uppmanade att åka tillbaka till Iran eller någon annan stans. Sonen kunde tack vare sin familj i Sverige åka tillbaka och leva med de, medans fadern som också ville åka bort fick inte asyl (familjen ville inte ha han, pga att han misshandlande de rätt brutalt innan). Däremot när den äldre sonen lämnade sin far hade fadern sagt till han – ”att han bör hålla sin vakt, att han ska ta sin hämnd”. Den äldre sonen tog det mer som tomma hot. Två år senare hade fadern tagit med hjälp av FN asyl i Sverige. När fadern var på plats i Sverige försökte han göra allt för att gottgöra sin forna familj, däremot hjälpte det inte så mycket. Men så pass tiden gick så valde de att han iaf kunde komma på bröllopet och se sin dotter gifta sig (mycket pga av att de trodde han hade förändrats och att han hade bett om förlåtelse)

Från Flashback och signaturen Consait

Uppdatering: Trollenäs slott i Eslövs kommun var i helgen brottsplats för ett vansinnesdåd. Det handlade om ett iranskt bröllop med 80 inbjudna gäster som lär ha gått lös på 300 000 kronor.

Men strax efter att vigseln avslutats sliter brudens far, en 52-årig man, fram en kniv och knivhugger brudens 32-årige bror svårt i magen. Vad som föranlett knivattacken är oklart, men verkar vara oprovocerat i nuläget. I tumultet blev ytterligare fyra andra knivhuggna och den 52-årige gärningsmannen fick skallskador.

Både gärningsmannen Feri Ahmad Ghara Mohammadi och hans äldste son (den knivhuggne) lär enligt uppgifter från iranska kretsar ha tillhört den pro-iranska shiamilisen i Irak. Milisens anhängare i Malmö uppges hålla till i den irakiska och pro-iranska shiamoskén Al-Muntadar. Ghara Mohammadis yngre son Alex Akbar Ghara Mohammadi (född 1980) var förhindrad att delta i bröllopet eftersom han sitter häktad för mord sedan förra helgen….

Alex tillhör de sex män från Brödraskapet Wolfpack, som mördade Ziki Dobreva, ägare till en svartklubb på Norra Grängesbergsgatan.

De mordmisstänkta från Norra Grängesbergsgatan är

Imad Alzuriey, född 1986
Alex Akbar Ghara Mohammadi, född 1980 Klicka för större foto
Omar Hidel, född 1990
Marcus Larsson, född 1985
Elias Pukkila Hossain, född 1986
Tobias Sandström, född 1987

Uppdatering 20110720

Idag häktades den 52-årige Feri Ahmad Ghara Mohammadi vid Lunds Tingsrätt. Försvarare Leif Persson förklarade bakgrunden till konflikten mellan far och son: Han ville egentligen inte besöka bröllopet, men gjorde det för sin dotter som han älskar. Det finns en djup konflikt mellan far och son som handlar om att sonen bytt sida och blivit regimvänlig mot styret i hemlandet Iran.

Svd rapporterar HÄR

Olli tackar Pettersson så mycket för de två senaste uppdateringarna. Det är ju sådant som kallas teamwork och som för det mesta är överlägset ensamvargen. Det är ett stort plus för Petterssons att vi kan göra så när det behövs utan att tappa prestige.

1 thoughts on “Två knivskurna blev till slut sex

Kommentera