Rånade äldre svenska kvinnliga pensionärer


Av Pettersson

Uppdaterat: se längst ned.

Rånarna valde ut sina offer med noggrannhet. Högst i kurs stod kvinnliga pensionärer med ”svenskt” utseende och dinglande halsband. De är svaga och skriker bara på hjälp, berättar en av de misstänkta i förhör.

De misstänkta rånarna valde ut stadsdelar med en hög andel äldre kvinnor. Väl där tittade de noggrant ut sina offer innan de slog till.

Tillvägagångssättet framgår tydligt i de förhör som hållits med de båda män som tros ligga bakom flera halsbandsryckningar i stadsdelarna Bellevuegården, Ärtholmen och Borgmästaregården under juni.

Polisen kom duon på spåret efter att fyra civilklädda spanare skickats ut till det brottsutsatta området och upptäckt duon på en bänk utanför en livsmedelsbutik på Stadiongatan.

Ganska snart insåg spanarna att männen tycktes ha ett omotiverat stort intresse för förbipasserande. I synnerhet för kvinnliga pensionärer.

”Det syns tydligt att de båda letar efter något speciellt på människor som passerar. De granskar och pratar med varandra. Ibland skakar en av dem på huvudet och de sitter då kvar”, antecknade en polisman.

Under spaningsinsatsen klev 21-åringen fram till en äldre dam som stod och väntade på bussen. Han svärmade, enligt spanarnas anteckningar, otåligt runt henne i några minuter, pratade med henne, men tycktes tveka och gjorde aldrig något utfall.

Strax efteråt greps männen. Formellt för narkotikabrott, men efter gripandet erkände den andre mannen, en 19-åring, att avsikten var att råna kvinnan vid hållplatsen.

På förhörsledarens fråga varför de bara inriktat sig på äldre kvinnor med just ”svenskt” utseende svarar 21-åringen:

”De är enkla att råna.”   Stöldgodset har inte återfunnits.

Artikeln från Sydsvenskan som dock glömde att nämna männens namn.

─ Pettersson garanterar att de inte heter Andersson, Pettersson eller Lundström och räknar med att publicera de riktiga namnen under dagen.

Uppdatering: männen som åtalades på tisdagen för fem halsbandsryckningar; två fall av rån, två fall av grov stöld samt ett fall av försök till rån är…

  • Kamel Hasoun El Kassim, 900106
  • Stefanio Konstantinov, 920107

Malmö tingsrätt, B 6601-11


One response to “Rånade äldre svenska kvinnliga pensionärer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: