Pilotstudenter slängs ut från flygskola efter terroristhot

Av Pettersson

Iranska piloter har flygtränat i Sverige under våren. Nu portas de från flygskolan på Arlanda. Orsak: Iran Air ska ha hjälpt terrorister.

Sedan januari har piloter från Iran Air kunnat lära sig att flyga passagerarplanet MD80 på flygskolan Oxford Aviation Academy, OAA – tidigare SAS Flight Academy.

Företaget hänvisar till sanktioner som USA nyligen genomfört. USA menar att Iran Air har kopplingar till IRGC, Iranian Revolutionary Guard Corps. En organisation som stöttar terrorism i Mellanöstern.

Flygbolaget ska ha bistått med material och service till IRGC. Därför stoppar man nu alla affärskontakter med Iran Air och även andra företag i Iran.

Det har nyligen gått ut en arresteringsorder för fyra medlemmar i Hizbollah som haft kontakter med IRGC. Den hemliga delen inom Hizbollah, som sysslar med terrorverksamhet, är lika mycket IRGC som det är Hizbollah, säger terroristexpert Magnus Ranstorp. Han tror att det kan vara en början på en bredare kampanj mot Iran.

─ Pettersson säger att Iran och Hizbollah styrs av extremister och att alla muslimer är inte terrorister men nästan alla terrorister är extrema muslimer.

Aftonbladet

One thought on “Pilotstudenter slängs ut från flygskola efter terroristhot

Kommentera