Flyktingtrauman framtida problem för äldrevården

Av Pettersson

Om 30 år kommer en stor del av de personer som kommit till Sverige som flyktingar att behöva äldreomsorg. ”Det finns inte beredskap”, säger Kenneth Johansson (C), ordförande i Socialutskottet.

Enligt Röda Korsets uppskattningar finns det runt 100 000 flyktingar i Sverige som lider av så kallad posttraumatisk stress.

Ny statistik som SCB har tagit fram till tidningen visar att större delen av de personer som kommit till Sverige från flyktingländerna Irak, Iran, Somalia, Etiopien och det som då var Jugoslavien nu är i yngre medelålder. De äldsta i gruppen är inom 30 år i behov av äldreomsorg.  

─ Pettersson har länge sagt ovanstående och att de analfabeter och fåraherdar som kommer hit kommer att gå direkt in i bidragssystemen för att aldrig komma ut. Invandringen kommer inte att bli vår räddning utan får ruin.

Kenneth Johansson (C)  ordförande i Socialutskottet borde lyssna mer på ”rasisttrollen” och mindre på Reinfeldt och Olofsson.

SvD

1 thoughts on “Flyktingtrauman framtida problem för äldrevården

  1. Ja, om knappt 20 år går jag i pension. Frågan är om det finns pengar kvar i välfärdskassan så att man får chansen att njuta av de sista åren i livet?

Kommentera