Jämlikhet i dagens Sverige.

Av Stefan K

Jag tänker inte ödsla så mycket text i denna artikel, utan bifogade länkar talar sitt tydliga språk. Ursprunget handlar om en kvinnosyn som tyvärr är vanlig i muslimska länder och som man nu för med sig till det nya hemlandet Sverige.

Rapport visade detta inslag den 5:e september 2010 och senare på kvällen visade Agenda en debatt i ämnet mellan journalisten Dilsa Demirbag-Steen och allas vår DO Katri Linna.

Bloggaren och den f.d. Migrationshandledaren Merit Wager skrev detta om Hjalmar Strömerskolan i Strömsund. Wagers blogg ger förresten många intressanta fakta om Migrationsverkets verksamhet och många anställdas frustration. Läsvärt!

Här följer ett antal länkar om uzbekerna i Strömsund.

Detta är något som främst vänsterpartister, miljöpartister, olika religiösa samfund och häpnadsväckande nog, inte heller feministiska grupper vill debattera. Ser de inte den muslimska kvinnosynen som något problem, eller är jämlikheten en fråga som innerst inne inte röner något intresse?

Bilden är hämtad från en artikel i ICA-Kuriren, november 2009

2 thoughts on “Jämlikhet i dagens Sverige.

  1. Ja du StefanK, det är en underlig politisk värld vi lever i.De man trodde skulle ställa sig på barrikaderna för kvinnor verkar att ha blivit superintestötasig med troende.Gör våra folkvalda detta frivilligt eller finns det hot med i bilden!?
    Eller är det för jobbigt att ta ställning? den egna politiska försörjningen står kanske på spel?

  2. Merit Wagner är duktig som Stefan skriver men att Rapport hade ett inslag om uzbekerna den 5 september är inget att skryta om för Sveriges största TV-kanal. Det fanns på Petterssons redan 1/9 dessutom har Rapport eller någon annan av gammelmedia än idag inte rapporterat om det faktum att av Almedalsveckan 1400 olika evenemang så handlade inte ett enda om invandringen och problemen den medför som vi skrev om redan den 5 juli 2010 på bloggen.

    Så tydligt är att gammelmedia tycker att 1400 andra saker är viktigare än invandrarnas situation i Sverige.

Kommentera