Självmordsbombare i Moskva

Av Pettersson

Minst 30 personer har dödats i en självmordsattack mot Moskvas största flygplats.
Enligt nyhetsbyrån Interfax skedde explosionen i ankomsterminalens bagageutlämning.
– Jag gick in i avgångshallen för att äta, då hördes en kraftig smäll och folk började att skrika, säger ett ögonvittne till lifenews.ru

Voice of Russia rapporterar att hela flygplatsen Domodedovo är insvept i tjock svart rök och att ankomsthallen spärrats av. Passagerare evakueras nu genom sidoutgångar.

Poliskällor uppger för nyhetsbyrån ITAR-TASS att en eller flera självmordsbombare ligger bakom attacken.

En ström av ambulanser har anlänt till Domodedovo för att ta hand om de över 130 människor som skadats i explosionen. Av de skadade uppges tillståndet vara ”extremt allvarligt” för 20 personer.

Polisen söker igenom Moskvas tunnelbana i jakt efter ytterligare sprängladdningar och säkerheten har höjts på andra flygplatser i Ryssland. Tre personer söks av polis misstänkta för inblandning i dådet.

– Jag gick in i avgångshallen för att äta, då hördes en kraftig smäll och folk började att skrika, säger ett ögonvittne till lifenews.ru

– Jag och min vän sprang ut från flygplatsen.

Över 22 miljoner passagerare passerar genom Domodedovo varje år. Med drygt 600 avgångar eller ankomster om dagen är flygplatsen en av Europas största.

Svenska utrikesdepartementet har inga uppgifter om att några svenskar ska finnas bland de drabbade. Samtliga två flygningar från Ryssland till Stockholm har redan gått och därför påverkas inte flygtrafiken på Arlanda av explosionen.

Se Nyheterna från Russia Today

Sky News
Aftonbladet
Expressen
SvD
DN
BBC

3 thoughts on “Självmordsbombare i Moskva

  1. Vilken djävla tur för dig då Allemand, att du inte stod där idag då. Tänk om införselspriten hade blivit skadad. Ett sånt djävla öde du hade kunnat råka ut för. Du kan ju i värsta fall ha kommit hem tomhänt.

  2. Kan väl inte ens tänkas vara några representanter för fredens religion som hittat på detta??

Kommentera