Nätaktivisterna är de nya demokratikämparna


Av Pettersson

Sverige satsar miljoner på att stärka nätet som framtidens demokrativerktyg skriver biståndsminister Gunilla Karlsson i en debattartikel i Expressen.

Vidare skriver ministern att vi vet att nätet i dag är ett oumbärligt för människorättsaktivister världen över och att ge människor tillgång till olika informationsverktyg är ett viktigt bistånd som sätter friheten främst. Betydelsen av nätets sociala nätverk för förhoppningarna om en demokratisk utveckling i Tunisien är bara ett exempel.

Att ge människor tillgång till olika informationsverktyg är en viktig uppgift för ett bistånd som sätter friheten främst.

Sverige har nu möjlighet att förse försvarare av mänskliga rättigheter i repressiva stater med verktyg för säker kommunikation så att de kan nå ut till en internationell allmänhet för att sprida information om övergrepp mot mänskliga rättigheter och därmed skapa ökat tryck från omvärlden.

─ Pettersson tackar för de orden av ministern och hoppas att Gunilla Carlsson inser att det inte bara är i länder som Vitryssland och Tunisien som ett omfattande åsiktsförtryck pågår och nätet behövs. Expressen är en av de tidningar som erkänt att de manipulerat nyheter i invandrarfrågor och behöver motparter som skriver sanningen.  

Källa: Expressen  

 

HOPP FÖR FRAMTIDEN. Demonstrationerna fortsätter i Tunis. Betydelsen av nätets sociala nätverk  som Twitter och Facebook  för förhoppningarna om en demokratisk utveckling i Tunisien är bara ett exempel skriver biståndsminister Gunilla Carlsson. Foto: REUTERS

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: