Kanal dubbelmoral.

Av Stefan K

Sällan har en debatt om hatbrott varit så intensiv som efter den stackars somaliska kvinna i Tomelilla, som fick snöbollar och glåpord kastade efter sig. TV4 har under en lång tid gått i bräschen för olika attacker mot SD och morgonens debatt om hatbrott var inget undantag, för givetvis är Sverigedemokraternas framgångar en grundläggande orsak till det hårdnande klimatet. När vi nu pratar om ett hårdnande klimat och hatbrott, så bygger det i sedvanlig stil på att invandrare och i synnerhet muslimer är offren, samt att svenskarna är förövarna. Aldrig, upprepar aldrig, så debatterar man våldet som svenskar få utstå från olika invandrargrupper och inte minst från muslimska sådana.

”Reportern” Lena Sundström, som symboliserar hatet mot etniska svenskar och SD som parti, hade gjort ett kort reportage som i alla Sundströms reportage bygger på en offermentalitet, där invandrare är offer och hemska svenskar är förövare. Två stackars skrämda småkillar fick agera representanter för Tomelillas ungdomar och rektorn på skolan gjorde genast en koppling till vuxenvärldens ansvar. Det sistnämnda är intressant, då det enligt rektor Mats Wermelin är föräldrarnas åsikter som får rasismen att växa. M.a.o. så är det också föräldrarna i Rosengårds uppfostran som bär ansvaret för att ungdomarna i våra förorter kastar sten, skjuter raketer och eldar upp bilar? Erik Ullenhag konstaterade också att vi måste lära oss mer om Islam och förstå muslimers världsbild, för att på så sätt närma oss dom och undslippa alla tankar på islamofobi. Nu vet jag inte om Ullenhag är rätt person som integrationsminister, för speciellt påläst är han uppenbarligen inte. Vi kan dagligen se nyhetsreportage, dokumentärer och filmsnuttar där Islam visar sitt rätta ansikte. Nej, det är klart att detta inte förevisas i SVT, TV4, Expressen eller Aftonbladet, men snälla Erik. Verkligheten finns därute och den tar vi ”vanliga” medborgare del av varje dag. Låt vara att detta sker i utländsk media och på de fria, svenska ocensurerade nyhetsportalerna på nätet. Vidga vyerna Erik och du kanske förstår varför vi har de åsikter vi har.

Det ska i sanningens namn sägas att ingen människa ska behöva utstå trakasserier eller mobbing, oavsett personens ursprung eller tillstånd. Det jag/vi efterlyser är en debatt där man även tar upp hatet, våldet och trakasserierna som förekommer mot Andersson, Pettersson och Lundström.

Under debatten uppstod också en liten tragikomisk detalj, när nyhetsbulletiner i underkant av TV-bilden rullade fram. Se bilden och läs texten som visas i samma stund som de inbjudna gästerna diskuterar hatbrott och svenska folkets ökande främlingsfientlighet.

Från morgonens debatt. Läs texten i nederkant.

2 thoughts on “Kanal dubbelmoral.

  1. Det var en hel del kloka ord som sades i morgonens debatt.Men jag satt hela tiden i tanken och förvanlade om att det handlade om slynglarna på Rosengård. Det hade passat in bättre.
    Bra inslag Stefan K.

Kommentera