Åsiktsfrihet på entreprenad


Vi har idag fått bekräftat att vår lokaltidning Södermanlands Nyheter ska lägga ut åsiktsfriheten på entreprenad. Läs gärna Göran Carstorp ”Drömmen om den goda nätdebatten”, ett bra inlägg men där står inte ett ord om att åsikts- och yttrandefriheten ska skötas av ett utomstående mycket lönsamt företag. SN:s chefredaktör Göran Carstorp kallar det att upprätthålla lag och etik.

− Pettersson kallar det censur och ett försök att styra debatten till det Södermanlands Nyheters ansvarige utgivare och chefredaktör kallar rätt åsikter.

Läs mer här om AB Åsiktsförtryck 

Göran Carstorp svarar så här. ”Svaret är att Södermanlands Nyheter kommer att gå över till efterhandsmoderering och obligatorisk registrering från och med mitten av februari. Modereringen kommer att skötas av Interaktiv Säkerhet i Varberg, som bland annat modererar alla stora tidningars nätupplagor i Sverige. Anledningen är bland annat att vi inte har resurser att moderera dygnet runt, året om, minst en gång i timmen”
 
Yttrande- och åsiktsfriheten har fått ett pris och att ett och samma företag censurerar (modererar) alla stora svenska tidningars nätupplagor är tydligen inget som SN och dess chefredaktör reagerar på.  

8 responses to “Åsiktsfrihet på entreprenad

 • Stefan K

  Visst börjar svensk media vandra bakåt på den stig där man själv förkastar censuren i odemokratiska stater som Kina, Nordkorea och forna DDR?
  Tacka tusan för att nätets ocensurerade nyhetsbloggar röner allt större intresse bland medborgarna.

  Gilla

 • halford

  Tänk vad själsdödande att arbeta på ett sådant företag. Hur orkar de med sig själva?
  Jag skulle göra kaos med dom om de släppte mig vid knapparna.

  Gilla

 • stefanh

  Det kanske är dags att gå ut med ett upprop till svenska folket att bojkotta alla tidningar som använder denna typ av censur. Varför inrättar man inte ett statligt verk på en gång. Statens Censurverk. Nuvarande chefen för DO kan väl bli chef där.

  Gilla

 • Per Albin

  En sån jävla tönt Pettersson! Så ful som han är så borde han ju vara glad att någon publicerar hans tryne. Hur många har de anställda på SN, för att bevaka petterssons. bloggsida.se månne. Kul 99:an att du visar att du lever än.

  Gilla

 • allemand

  Ok, inte den orsaken m.a.o. Tack Olli.

  Gilla

 • Olli Rein

  Allemand, SN är en lönsam tidning och har inget presstöd.

  Gilla

 • allemand

  Förmodligen tvingade av någon eller några att ta det steget, press-stödskrav, kanske?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: