Terrorsvenskarna

Av Pettersson

Idag den 31 december 2010 har Expressen på sin första sida och drygt 10 helsidor inne i tidningen reportage om terrorsvenskarna. Bland annat en ”exklusiv” intervju med irakiern Abdullah Muhammed Salman som talar ut om ”svenskarna”

Expressen är en tidning som ofta och mycket skrivit om att etniciteten inte har någon betydelse. Ändå är i Expressen nästan alla namngivna brottslingar svenskar. Jag undrar vilka Expressen tror att de lurar, de kan väl knappast var så dumma så de lurar sig själva ens. Det som är klart är att skittidningen inte rapporterar allsidigt, korrekt och saklikt som deras egna etiska regler föreskriver.  

─ Pettersson blir förvirrat. Ibland finns det inget svenskt eller några svenskar, andra gånger är alla svenskar. Hur står det till i vårt land egentligen?

Från vänster 1:a Svensken Munir Awad. 2:a Sahbi Zalouti. 3:e Svensken Omar Abdalla Aboelazm. 4:e längst till höger Irakiern Abdullah Muhammed Salman. Undrar hur länge det dröjer innan Expressen kräver att de ska in i almanackan och sådana osvenska namn som Eva, Marie, Stefan och Tommy åker ut.

5 thoughts on “Terrorsvenskarna

  1. Du skall se att det kommer som ett brev på posten om inte imorgon så nästa dag.Våra namn åker ut…. Skål på er också 😉

  2. Det finns en enkel regel Tommy:
    Är invandrare förövare till ett brott, är de svenskar. Är invandrare offer för ett brott, är de invandrare.

    Det tråkiga i kråksången är att utländsk media oftast vidarebefordrar det som vår gammelmedia skriver. Därför verkar det som att svenskar är ett synnerligen brottsbenäget folk, där terrorism numera är legio. Nu får vi se hur en av våra största exportprodukter påverkas i framtiden, nämligen turismen.

Kommentera