Varför bygger araber inga flygplan?

Nu måste jag erkänna att jag inte är någon expert på de muslimska ländernas industriproduktion så något tillverkar de säkert. Pakistan gör kärnvapen och fotbollar. Iran, fast de är inga araber, producerar några flygplan och saffran, men i det stora hela kommer jag inte på en enda produkt från något muslimsk land som är unik, inte ett enda varumärke som de skapat och är kända för.

De arabiska länderna verkar inte producera någonting av värde för världsmarknaden till skillnad mot västvärldens enorma rikedom som vilar på ett ofattbart mångfald av tekniska innovationer och industrier.

All rikedom som existerar i arabvärlden vilar på en enda produkt – oljan – men inte ens den har de hittat själva. Arabvärldens fyndigheter upptäcktes och utvecklades av västerländska företag med västerländskt kapital och teknik.

1950 förstatligade Iran oljeindustrin och de andra arabländerna följde efter, det innebär att oljeshejkerna stal sina miljarder från västerländska företag och dessa oljepengar används för vapeninköp, förtryck och stöd av terror samt skapandet av enorma privata förmögenheter i stället för att komma det egna folket tillgodo. Så utan västerlandets kunnande hade araberna fortfarande ridit kamel och bott i tält. Nu använder de de stulna oljepengarna för att jävlas med oss, så kan det gå.

I Bibeln står inget om oljeutvinning eller industriproduktion och knappast i koranen heller men medan väst lämnat Bibeln bakom sig för att istället lyssna på Darwin, Einstein, Fleming och många fler så tror araberna fortfarande på de syner en påtänd gubbe hade på berget Hira för länge sedan.

− Så därför mina vänner bygger muslimerna inga flygplan, det fanns inga under Muhammeds tid och i den tiden är de fortfarande kvar. 

I förgrunden modern arabisk industriproduktion och i bakgrunden det de åstadkom innan Allah och Muhammed började härja…

32 thoughts on “Varför bygger araber inga flygplan?

  1. Gärna demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet i de arabiska länderna, men de finns säkert illräckligt med länder som tillverkar flygplan så det räcker och blir över.

  2. Jag såg vid ett tillfälle exempel på deras kreativitet, de hade byggt om en gammal excenterpress till att klippa av händer på folk.

  3. Vart vill ni komma med denna artikel? Att araberna är ett livsoförtjänt släkte, som bör kärnvapenbombas eller? Många av de som följer denna blogg tycks verkligen hata araberna så mycket.

    • Spex22. Det finns 22 arabiska länder. Ge hos gärna några bra exempel på vad dessa länder gjort för mänskligheten. När det gäller demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet, ekonomi, litteratur, vetenskap, industri eller något annat. Det kan vara något vi missat.

      Jag för min del hatar ingen, däremot de system en del skapat och verkar oförmögna att ta sig ur.

      • Det är möjligt att araberna är underlägsna och totalt oförmögna att åstadkomma något av värde, frågan är varför man ska hata och vilja utrota dem bara för det! Jag syftar alltså på de som faktiskt har sådana åsikter, och anklagar inte dig för något sådant!

      • Svaret Pettersson ger på Spex22 fråga om ”VARFÖR” förnekas tydligen av Spex22?!
        Jag ska ge dig Spex22 – MITT svar på din FRÅGA!

        LÄS NU MITT SVAR!

        – I din värld går du omkring med en ”markör” i handen, ett verktyg som klistrar ’lappar på dina upplevelser som ex.vis svenskar som vill vara svenskar, och stolta sådana! De får en ”RASIST/SD”-lapp för ’sådana hatar ’hej vilt’!
        ’Sådana’ hatar du!
        HUR MYCKET DE ÄN SKRIKER ÅT DIG ATT:
        – ”FÖR HELVETE!!! …VI HATAR INTE FOLKET, MÄNNISKAN, BARA VAD DE GÖR!!!” …så hör du noll, intet, INGENTING! Du lyssnar inte! Du bara fortsätter att: anklaga, döma, tolka, förakta, förtala …
        Vet du vad en ”FOLKGRUPP” är?
        Dessa som du hatar, de med ’lappen’. DE är en ”Folkgrupp”!
        DU har gjort dem till en folkgrupp! – Som du hatar!

        – DU SJÄLV HAR SVARET PÅ DIN DUMMA FRÅGA!
        VI, som du dömer, vet fan inte vad du sysslar med??!

  4. Irans småflickor tillverkar mattor och saffran.
    Poljkarna räknar mattorna och saffransäckarna.
    Männen säljer produkterna och flickorna.

    • Flickorna tillverkar inte mattorna frivilligt, de måste piskas, annars blir det inga mattor.

  5. Pyramiderna är inte byggda av araber, dessa byggdes flera tusen år innan araberna kom till Egypten.

  6. Du har så rätt Olli. Araberna byggde inga pyramider, men de kommer snart att säga att de gjort det.

    De kom tillsammans med Muhammeds dårar med svärdet i hand och erövrade Egypten från de civiliserade människor som bodde där då.

  7. Araberna har tyvärr inte byggt Pyramider Pettersson, om jag inte är felunderrättad så var det en folkgrupp som kallades egyptier som var arkitekter och byggmästare av dessa jätteobjekt. Det var ett folk som levde efter floden Nilen, ner till ungefär gränsen av Sudan idag.Om du minns när svenska byggfirman Skanska då för tiden kallades de dock för Skånska Cementgjuteriet, sågade ut stenbilder av kungliga representanter ur de berg efter Nilen som skulle dränkas under vatten när Nasserdammen stod färdig, så får du en uppfattning om hur långt söderut dessa framstående byggherrar av egyptier hade sin utbredning. Öknen var väl nästan lika stor som idag, men den växer ju någon meter för varje år.
    Ett bevis för att araberna inte har kunnat konsten att bygga pyramider, är ju att de endast finns i Egypten och så i Mexiko förstås, men jag tror inte att de har använt samma teknik där, som i Egypten. Så kamelsadeln är fortfarande deras senaste innovation. Den kom för 4 000 år sedan, sa en gammal cynisk nomad, som jag träffade i Egypten under mina resor där.
    Han sålde förresten vykort med hägringar på.

Kommentera