Polisen: Media borde koncentrera sig på den militanta islamismen och autonoma vänstern

ISLAM. På Pettersberg finns en kriminalitet med religiösa förtecken. Butikspersonal trakasseras för att de inte har ”rätt” tro och ”rätt” klädsel. En kassörska utan slöja kan kallas ”svennehora”, bli spottad på medan varor tas utan att betala. Moskén på Pettersberg har verksamhet dygnet runt och besöks av salafistiska imamer.

Den här beskrivningen av stadsdelen Pettersberg i Västerås finns i den forskningsrapport om salafismen i Sverige som Försvarshögskolan presenterade under sommaren.
Den omfattande rapporten på 260 sidor är beställd av MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. En av rapportförfattarna är terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Västerås finns med i genomgången av svenska städer. VLT bad Daniel Lindström vid polisens underrättelsetjänst i Västerås med fokus på inhemsk extremism, att kommentera rapporten. Han bekräftar allt som står om Västerås och Västmanland.

– Moskén på Pettersberg ser vi som ett stort orosmoln. Den drar till sig många, unga män och mycket verksamhet pågår sena kvällar och nätter, säger han till VLT.

Den salafistiske imamen Fekri Hamad, som VLT skrivit om tidigare, har hållit fredagsbön i Pettersbergsmoskén, enligt Lindström. Hamad beskrivs i forskningsrapporten som ”en av de mest hårdföra salafisterna i Sverige”.

Andra problem på Pettersberg är enligt Lindström ”påhopp” mot enskilda personer.
– Vi känner inte till några moral- eller shariapoliser som har till uppgift att ständigt bevaka andra. Men under senaste året har det, framförallt på Pettersberg, skett påhopp på till exempel syrianer som är kristna. Privatpersoner kan få frågor ”är du muslim eller kristen?” och upplysas om att ”här bor det bara muslimer, vi ska ta över”. Den här typen av trakasserier förekommer även på andra platser i stan, av unga män men även av barn som säger ”du är en hora för du är kristen”. Någonstans kommer värderingarna ifrån, säger Lindström.

Daniel Lindström konstaterar att de extrema, salafistiska idéerna inte minst drabbar andra muslimer.

– På grund av att vi har daltat med de radikala åsiktsströmningarna har vanliga muslimer fått klä skott. Istället för att vara lite tuffare från början har vi öst pengar över församlingar och samfund med salafistiska idéer, säger Daniel Lindström.

– Politikerna har inte vågat ta i detta. Men det har blivit bättre. På det lokala planet tycker jag att bidragsverksamheten skötts bra de senaste åren och på riksnivå har vi numera en organisation som ser till att samfunden uppfyller de krav och värderingar vi ställer på dem för att de ska få bidragen, säger Lindström och syftar på myndigheten för stöd till trossamfund, SST.

-Problemen kommer när samfunden får stora bidrag från utlandet. När staten Saudiarabien betalar för moskébyggen i Sverige, släpps sedan församlingen för att bli självgående. Men när privata intressen i Saudiarabien och Qatar sätter in stora pengar i moskébyggen i Sverige villkoras insatsen. Då anställs imamer med samma värderingar. Vi vet att pengar kommer från rent militanta grupper, familjer och klaner i Saudiarabien som har mycket nära kopplingar till jihadism och wahhabism.

Tycker du att ni har koll på de våldsbejakande extremistiska miljöerna i Västerås och Västmanland?
– Nej, jag är inte tillfredsställd när det gäller de islamistiska, extrema miljöerna. Det handlar om så hårt slutna grupper. Fredagsbönerna har ett generellt budskap, det är efter fredagsbönen, i de små autonoma grupperna som de radikala åsikterna förs fram och där är det mycket svårt att få insyn.

– Grupperingar inom extremhögern och den autonoma vänstern har vi en annan koll på, menar Daniel Lindström som anser att en grupp som Nordiska Motståndsrörelsen får omotiverat stor uppmärksamhet i media i förhållande till deras antal och den risk de utgör.

Vad borde media ha uppmärksamhet på istället, menar du?
– Den militanta islamismen och autonoma vänstern. 

-Pettersson läser ovanstående och mer därtill i VLT.se men de har tyvärr betalvägg. Intressant är att polisens underrättelsetjänst anser att media och därmed politiker ger mupparna i NMR alldeles för stor uppmärksamhet när det är islamister och vänsterextremister som är den verkliga faran.

Men vill ni att islam ska fortsätta breda ut sig så rösta på sjuklövern den 9 september, annars fundera över alternativen…

Försvarshögskolan – Mellan salafism och salafistisk jihadism

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

18 thoughts on “Polisen: Media borde koncentrera sig på den militanta islamismen och autonoma vänstern

  1. Polisen kan inte vara överallt…Detta turistande och importerade kriminella pack,som numera stoltserar runt på våra gator,kan ju slå till när som helst. Detta visar det brott som skedde ikväll på Örnvägen i Lund. Visserligen i ett Grönt kommunistområde men likväl..
    http://www.skd.se/2018/08/28/stal-guldkedja-fran-kvinna/
    Som synes ingen skam att råna en 65-årig kvinna och notera hur våldsamt.

  2. Media pratar bara om extremhögern och antirasister. Ogillar man t.ex. terrordådet på Drottninggatan tillhör man extremhögern. Alla andra tillhör antirasisterna. Mao de onda mot de goda. Vill du att brott inte ska löna sig är du ond. Vill du att brott ska löna sig eller i alla fall resonerar att alltid vända andra kinden till är du god. Handlig får aldrig ge konsekvens.

  3. Man kan ofta se vem som just gått ut eller in i en moské och vem som inte har det.

    Oftast ser man det på näsorna och på skägget.

  4. Menar den politiskt korrekta polisen att svensk extremt mångkulturälskande vänstermedia ska koncentrera sig på och syna sig själv ?

  5. De med förstånd borde bli lite oroliga.
    Men som Pettersson brukar skriva, de med fullt förtroende för Löfvens regering kan fortsätta att chilla och ge sin röst till Stefan.
    Ursäkta mitt försök till humor.

  6. Politiker vågar inte se problemen med islam utan projecerar sin rädsla på de vanartiga gossarna i NMR för det stämmer med deras fördomar.

  7. Värdefull information Pettersson även om de flesta av dina läsare,säkert redan känner till detta förhållande. En sanning är aldrig fel att upprepa som motvikt till de vinklade propagandistiska,som PK-organen dagligen publicerar.
    I detta sammanhang vill jag skriva ner några rader om en s.k.”statslös” i Tyskland.
    I en rubrik i dagens Krone fanns att läsa ”Asylsökande har 542 brott på sin brottslista,sedan han smög in i landet utan pass”
    Denne N-afrikan påstår han kommer från Algeriet eller Marocko men inget av de länderna,känner till honom.
    Dagligen fortsätter han råna och sälja knark i Frankfurt. Myndigheterna blundar istället för,att en gång för alla låsa in honom minst 10 år !
    Likheten med Västerås o. övriga Absurdistan är,att båda länderna tycks vara förlamade,och hoppas att det löser sig själv !!
    Eller som ”svittsaren” brukar säga,”vi tittar på det ”.

  8. …och långt bort i fjärran ekar Magnus Betnérs bevingade ord…”sverige har aldrig varit tryggare”….

  9. Orsaken till att media konsekvent använder newspeak-uttrycket ”våldsbejakande extremism” är ju just för att mörka Islams och vänsterns våld.
    Det är också just därför all medierapportering om ”våldsbejakande extremism” handlar om den egentligen betydelselösa gruppen NMR.

  10. NMR dom ju är några hundra beskrivs som livsfarliga av skitmedia. Sanningen är nog att om dom inte angrips eller provoceras är dom rätt ofarliga. Däremot jihadister och våldsvänstern dom är det verkliga hotat mot demokratin.

Kommentera