Bränslepriset läggs fast i Malaysia

Malaysias nygamle premiärminister Tun Dr Mahathir Mohamad (92 år)  säger att priset på bränsle inte längre kommer att justeras veckovis och kommer att låsas  till det aktuella priset.

Det aktuella bränslepriset är RM2.20 per liter för RON95, RM2.47 för RON 97 och RM2.18 för Euro 2M diesel.  En Malaysisk ringit kostar idag 2,2 skr, vilket medför att en liter 95 oktan här i Malaysia kostar 4,84 i Svenska kronor.

Premiärministen säger också: ”Det kommer inte att bli mer (pris) fluktuationer. Nuvarande fasta pris kommer att stanna. Om det inte räcker, kommer regeringen att subventionera ”.

Tidigare bestämma man bränslepriserna varje vecka. Det nya priset meddelades varje onsdag klockan 17.00.

TheStar

 

5 thoughts on “Bränslepriset läggs fast i Malaysia

  1. allt kostar, även reda ut krav som dödsbon
    står i skuld till geldenär..från någonstans
    måste stålarna plockas (innan KK)

  2. Malaysias premiärminister vet att energipriset är en av de viktigaste faktorerna för utvecklingen i ett land. Transporter av människor och produkter är nödvändiga för landet och industrin ärr beroende av energi för produktion.
    Sveriges politiker tror att energi är till för att beskattas så man kan driva de Välfärdsindustriella och mångkulturella projekten.

  3. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    Med tanke på att det råder ett motsatt förhållande i Sverige där politikerna använder bilismen som en mjölkko med hänvisning till det allt mer försämrade klimatet är det globalt sett en stor orättvisa vad det gäller kostnaderna för konsumenten.
    En artikel vad det gäller pris på petroleumprodukter kommer att distribueras på Ulsans blogg under dagen.

  4. Att ha subventioner på bensin verkar vara uppenbar populism.
    Han har säkert inte hört talas om Sverige som i stället garanterar invånarna ett ständig prisökning medelst högre skatter.
    Och MP som tror att hela världen följer och gör som Sverige.

Kommentera