Svenskarnas förtroende för polis och rättsväsende minskar

INRIKES. Förtroendet för det svenska rättsväsendet har minskat under det gångna året, visar Brå:s årliga trygghetsrapport som släpptes i dag.

Drygt hälften av svenskarna, 55 procent, uppger nu att de har stort förtroende för rättsväsendet vilket är en minskning med 6 procentenheter jämfört med 2016, skriver TT. Förtroendet ökade fram till 2015 men har därefter minskat tydligt.

Vad gäller förtroendet för polisen är det också drygt hälften, 54 procent, som har stort förtroende, vilket är en minskning från 61 procent 2016.

– Vi har mycket fokus på polisen och att de inte klarar sitt jobb, så det är inte så konstigt att det påverkar människors känsla för trygghet, säger Thomas Hvitfeldt från Brå.

Förtroendet för domstolarna minskar också något. Knappt hälften av befolkningen, 47 procent, uppger att de har stort förtroende för domstolarna, jämfört med 52 procent 2016.

Pressmeddelande från BRÅ

-Pettersson menar att det är djupt orättvist att skylla problemen med brottslighet på polisen och domstolar när det verkliga problemet är asylinvandringen.

Polisen, domstolarnas och Kriminalvårdens kapacitet är fullt tillräcklig för svenska kriminella men de klarar inte av Mellanösterns men det nämner inte BRÅ av politiska skäl…

Hoppas 87:an begriper det till valet i september 2018.

21 thoughts on “Svenskarnas förtroende för polis och rättsväsende minskar

  1. Vi skyller ofta på politikerna, även jag, men synar vi problemet närmare så startar det med väljarnas felaktiga val.
    Jag pläderar för att vi skall läsa partiernas valmanifest men inte ens det hjälper numera. Vilka partier håller vad de lovar? Regeringsbildande parti(er) får fördubblad tid den första perioden, åtta istället för fyra år.
    En skuta som är så trögstyrd som Sverige kan ej ta ny kurs och visa resultat på bara 4 år.

    Valbara kandidater får strykas av väljaren, inte bara som nu märkas för personval.

    Borde också poängteras i grundlagen att partierna måste ovillkorligen diskutera med de partier med högsta antal mandat. Inget parti får åsidosättas p.g.a påstått ”fel värdegrund”

  2. Hur kan förtroendet fortfarande vara så stort ?
    Polisen leds av idioter, domstolarna är befolkade med idioter och tydligen tycker hälften av befolkningen att detta är bra…

  3. Så som jag ser det, så är inte ’asylinvandrigen’ som är problemet, utan de som bär ansvaret för det hela är politikerna, med hjälp av MSM och andra lågbegåvade.

  4. Syltryggen Ygerman och Rikspolisjönsen Eliasson är ansvariga för detta!

    Men, de skyller väl på SD som vanligt…

  5. Att ha en polismästare vars största och mest omtalade bedrift är låten, K….a i Bangkok, höjer inte direkt förtroendet.

  6. Det borde upprättas en vitbok över alla landsförrädare
    som varit med att köra landet i botten , den boken understiger
    säkert inte 500 sidor, men är viktig för att kommande generationer
    ska känna till vem som är ansvariga för landets Moras!

  7. Läs: rättshaveriet är meningen!

    Ingenting kommer av sig självt , kollaps av samhället är väl
    planerat. Asylinvandringen är i sig inte det ursprungliga problemet
    utan intressenterna bakom kulisserna. De makthavare som under
    lång tid, säg generationer på sig att inordna det vi ser hända framför
    våra ögon. Ingenting har hänt över en natt, t ex så var Lord Rothschild
    tidigt ute redan 1910 med en fond för moskébyggande i London.

    Finanskartellerna medverkade tidigt till det vi ser idag!

  8. Så högst kuriöst att så många av oss har fräckheten att hysa dubier inför det reversibla rättsmaskineri vars kugghjul nu kalibrerats för att befrämja den importerade brottslighetens framfart!
    Andreas 😃

  9. Frågan är om det kan gå sämre. I princip allt söder om Dalälven är ju laglöst land numera. förutom i politikernas och Pk-elitens gated communitys. Tycker personligen att militären borde sättas in.

    • Snälla Rolf!!!Vi har ju inget militärt försvar längre.Dom som ev.finns kvar duger bara som utfyllnad i gay och regnbågsparader.

  10. Mätningarna eller undersökningarna gjorda 2017.Den rivstart som gjordes 2018 med skjutningar och kniv skärningar är inte med.Det är rena katastrofen för Sverige som sossarna styr och förstör tryggheten med rekordfart.Kräv byfånen till statsministern omedelbara avgång.Mvh Adolf

  11. Finns det möjlighet för en politiker att räkna ut vad alla vanliga redan vet vad som är orsaken till detta ???

  12. Både polis och rättsväsende är ju ett rent haveri. Personer som Eliasson, Morgan Johansson, Ann Ramberg är ju så man ryser av obehag.

    • Om det nu hade gått hade det varit kul att banka in lite vett i skallen med ett baseboll trä på dessa rätts haverister.

Kommentera