MP-politiker från Trollhättan död efter terrorattacken

TERRORISM. Lärarinnan och politikern Marie Kide, 66, från Trollhättan blev det femte dödsoffret efter terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm. – Vi kan bekräfta att det är vår medarbetare och politiker som gått bort, säger Peter Asp, informationschef på Trollhättan kommun.

Marie Kide var lärarinna och aktiv i Miljöpartiet i Trollhättan. Hon satt i kommunfullmäktige fram till sin död. I samband med det brutala terrordådet i Stockholm skadades hon allvarligt, och sedan dess har hon vårdats på sjukhus. Enligt polisen avled hon under morgonen.

De mördade är:

  • 11-åriga Ebba Åkerlund från Stockholm
  • Lena Wahlberg, 69, från Ljungskile
  • brittiske Chris Bevington, 41
  • belgiska Maïlys Dereymaeker, 31 år
  • Marie Kide, 66 från Trollhättan

Den 39-årige mördaren, illegale invandraren och muslimen Rakhmat Akilov från Uzbekistan greps senare samma dag och är häktad misstänkt för terrorbrott.

12 thoughts on “MP-politiker från Trollhättan död efter terrorattacken

  1. Jag håller med ”svensk lösen”.Ödets ironi,eller gammal kinesisk ordspråk som man bäddar får man ligga.Steffe avgå mvh Adolf

  2. Ett tydligt exempel på att islamism-terrorn slår blint. Även somliga av de som helhjärtat stöttat och välkomnat de dödliga islamisterna till Sverige får betala det värsta straffet … med en resa in i himmelriket.

    Vad säger nu feministerna om att fyra (4) av de brutalt dödade var kvinnor och en (1) var en man?

    • Där kan en väl se än ett bevis för MÄNS våld som dödar kvinnor! Så nu behöver vi än MER FEMINISM! Om gm inte fått avslaget hade attentatet ju aldrig hänt. Alltså försöka ta in detta; attentatet beror på svenska rasister!

  3. Det är beklagansvärt att vi hyser terrorister i landet och att detta drabbar människor. Samtidigt så har samtliga omkomna förutom 11-åriga Ebba på ett eller annat sätt varit behjälpliga i den tragiska utvecklingen eller varit nära förbunden med sådana som varit det.

    Samtidigt är det magstarkt att islamister och medlöpande media mindre än tre veckor efter det islamistiska terrorattentatet ropar efter fler eftergifter för de ointegrerbara. Jag tänker här på offerkoftan som nekades anställning på SAS. Bra där SAS, jag hade hatat att behöva byta flygbolag.

Kommentera