Mörka siffror

Fereshteh Ahmadi, professor i sociologi vid Högskolan i Gävle, hänvisar till den senaste Mångfaldsbarometern som säger att rekordmånga svenskar är emot mångfald.

Asylkaoset 2015 sätter sina spår i samhället, men också hos medborgarna som bor i landet. 55 procent av svenska folket anser att asylsökande ska ges samma rättigheter från dag ett som svenska medborgare har. Detta är en minskning med 22 procentenheter på två år. Så låga siffror som nu uppvisas har inte setts sedan man började mäta 2005.

Framför allt är det kvinnornas inställning som förändrats och enligt Ahmadi kan detta beror på ”den ensidiga” rapporteringen av våldtäkter och övergrepp i samband med festivaler och andra tillställningar.

Ingen vid sina sinnens fulla bruk tror väl att medborgarna i ett land sitter stillatigande hur länge som helst och ser på när landet förändras, deras liv påverkas och välfärden är på väg att krackelera? Ahmadi sätter nu sina hopp till den antirasistiska rörelsen, ni vet den som hellre manifesterar till stöd för den manliga förövaren istället för det kvinnliga offret.

SvD

Mångfaldsbarometern för 2016 kan laddas ned här

9 thoughts on “Mörka siffror

  1. Det går inte en dag utan att jag på jobbet hör hur folk uttrycker att de vill se slaktade politiker, journalister mm och nya breivikdåd. T.o.m ett par kärringar som hårdnackat försvarat förintelsen har efter att ha läst ”En tom säck kan inte stå” som numera finns gratis nedladdningsbar som pdf hor chockade erkänt att de nu förstår att det bara är bluff. En kollegas dotter (16 år) sa helt öppet på bussen när jag pratade med henne och hon berättade att de skulle tvingas åka till auschwitz med skolan att de inte vill eftersom ”alla” vet att det bara är en bluff. Ja, vindarna tycks ha vänt.

  2. Vi får se det positiva, från 87% till 55% på två år är inte illa. Några fler asylboenden och ”ensamkommande” så lär andelen bli ensiffrig.

  3. No shit Sherlock? Behöver knappast vara professor för att se vilket håll vindarna vänt. Svensken är trött, förbannad och nävarna är inte längre knutna i fickan….dom kommer att sitta i plytet på många snart.

  4. ”55 procent av svenska folket anser att asylsökande ska ges samma rättigheter från dag ett som svenska medborgare har”

    Sjukt! borde vara 15%

Kommentera