Kommer ni ihåg attacken på Nanna under julnatten? Ett år senare är inget riktigt som det ska vara

INVANDRARVÅLD. Ett år har gått sedan den 24-årige Nanna Skovmand och hennes pojkvän Mads Schøllhammer attackerades på julnatten på väg hem till sin lägenhet i centrala Köpenhamn efter att ha firat julafton hos släktingar.

Efter ett år kämpar Nanna fortfarande, hon kan gråta en hel dag, hon törs inte gå ut när det är mörk, hon litar inte på människor och de unga män som överföll henne hänger på samma gata och hon ser dem då och då och minns.

Läs mer på BT

TIDIGARE 2015-05-31. Tre somalier dömda för att misshandlat par med cykelkedja

Nanna Skovmand, 23, och hennes pojkvän var på väg hem från en julfest när de plötsligt blev överfallna av ett ungdomsgäng. Paret misshandlades svårt med både en cykelkedja och en flaska.

Nu döms tre unga män för den brutala överfallet – samtidigt som en 18-åring friades. Straffen blev dock löjligt låga,  de fick tio månader respektive ett år i fängelse men släpptes direkt eftersom häktningstiden räknades av. En 16-åring dömdes dock till villkorlig utvisning. 

TIDIGARE 2014-12-27. Somalier misshandlade par med kedja

Vad som var tänkt som en av årets trevligaste kvällar slutade för Nanna Skovmand och pojkvännen Mads Schøllhammer som en av de värsta upplevelserna någonsin.

2014-12-27_0546

Paret var vid midnatt på väg hem från att ha firat julafton, när de plötsligt blev attackerade av en grupp unga män. Attacken var så grov att paret hamnade på sjukhusets traumacenter, där de fick tillbringa tio timmar.

Attacken inträffade framför parets hem på Vesterbro i Köpenhamn. En ung man, som enligt Nanna Skovmand var runt 16 år, cyklade fram till paret och började provocera dem.

Vi känner honom inte och har aldrig sett honom förut men plötsligt började han bara skrika åt oss, förklarar Nanna Skovmand för TV 2.

När Mads Schøllhammer svarade, slog den unge mannen honom i huvudet med en flaska. Mads Schøllhammer försvarade sig, men det resulterade i att situationen förvärrats. Flera unga män kom och deltog i attacken.

-Två eller tre män kom upp hur en källare och började sparka och slå Mads med kedjor från mopeder, berättar Nanna skovmand till TV 2.

Av rädsla för pojkvännens liv ingriper Nanna men det fick männen att attackera henne.

-En av dem vänder sig om, kastar mig i marken och börjar slå mig med en mopedkedja säger till Nanna.

Nanna fick sys med 16 stygn, sömmar, svullnader i nacken och fick flera av tänder lösslagna. Mads Schøllhammer klarade sig från attacken med mindre grova skador.

Förövarna är ännu inte identifierade men polisen och dansk media går till skillnad från svenska dito ut med signalement.

  • Man, möjligt somalisk bakgrund, 16-17 år, bär ljus blå Hoodie, annars mörka kläder och vita smyger-skor.
  • Man, möjligt somalisk bakgrund, 16-17 år, skallig, klädd i svart dynjakke och vit munkjacka under ljusa jeans och mörka skor.

Nannas Facebook

Expressen/Kvällsposten skriver också om händelsen en glömmer som vanligt signalementet på de unga gärningsmännen trots att det står i Ekstrabladet som de hänvisar till.

10 thoughts on “Kommer ni ihåg attacken på Nanna under julnatten? Ett år senare är inget riktigt som det ska vara

  1. Jag undrar hela tiden varför vi fyller vår lilla livräddningsbåt tills den sjunker.
    Vilket tack är vi skyldiga dessa annorlunda individer?

    – Livet är en slump.
    – Slumpen har bestämt var vi ska födas.
    – Alla områden på jordklotet är olika.
    – Alla områden ger olika förutsättningar.
    – Miliarder människor på jorden har sämre förutsättningar än vad vi har.
    – Ska vi ta hand om alla dessa?
    – Ska vi ta hand om vissa av alla dessa människor?
    – Vilka av dessa människor ska vi ta hand om?
    – Hur ska vi ta hand om dessa människor?
    – Varför ska vi ta hand om dessa människor?
    – Hur många har vi råd att ta hand om?
    – Vad ska vi offra?
    – Hur mycket ska vi offra för dessa miliarder människor?

    => Låt alla sköta sig själva efter egen förmåga och förutsättning
    => Alla människor har lika värde. D.v.s. värdet = förmågan.

  2. SKÄMS DANMARK….! UUUUUT MED DESSA FÖRBRYTARE….Tyvärr skulle de behandlats ännu mildare i Sverige, det är dessa som Stefan Löven säger FLYR FÖR SINA LIV….
    Våra barn och barnbarn slaktas som hundar av barbarerna…..Våld ska bemötas med våld från samhället, om den s.k. allmänpreventionen skall fungera ska samhället skydda sin befolkning och det ska INTE löna sig att begå brott…
    LAGAR OCH REGLER ÄR SATTA UR SPEL….politiker, exempelvis Feministiskt Initiativ tycker att invandrarnas kriminallitet är ett problem i Sverige trots att brott mot kvinnor närmar sig Sydafrikas nivå, Sverige ligger i topp när det gäller våldtäkter. DE HAR ETT ELLER FLERA PLÅSTER TEJPADE ÖVER KÄFTEN….!!! Det är INTE politiskt korrekt att prata om muslimernas/arabernas våldtäktsbrott, SJUKT ÄR BARA FÖRNAMNET….!
    Självförsvar är ett bra motmedel, det finns vapen därute att skaffa sig och använda om man blir attackerad, – det minsta man kan skaffa sig är s.k. pepparspray, får man det i ögonen så är man satt ur spel ett tag….BÄSTA VAPNET VORE STÄNGDA GRÄNSER, DÅ SKULLE BROTTEN ALDRIG INTRÄFFA!! INGA FLER MUSLIMER/ARABER TILL SVERIGE!!!

    • Du har helt rätt, men din kommentar är för lång.
      Eftersom den är för lång kommer inte folk att orka läsa den och inte heller kommentera den.
      Varför tror du sverige är i den sitsen den är i??

      För att svenskar orkar bry sig om sin tillvaro? Knappast.
      Det sverige vi har nu har, har vi röstat och förtjänat för att vi inte ens orkar läsa din kommentar.
      Vi bryr oss inte förrän det är för sent, och då är det inte ens tillräckligt.

      När Staten höjde skatten på bensin gnällde vi i 2 veckor sen orkade vi inte mer utan accepterade situationen och fortsatte våra liv, och dess politik.

      Vi är inte bättre än Vichy folket i Frankrike under andra världskriget.

      • Om du tyckte texten var för lång så tycker du nog att det inte var så bra formulerat….! Läser just nu en speciell bok, det är långa texter men jag känner att det verkligen ger någonting, jag läser RÄTT BOK FÖR MIG….!
        Vi kan alla göra världen litet bättre genom att agera etiskt, – vi bör behandla andra som vi själv vill bli behandlade, det sprider sig som ringarna på vattnet, motsatsen gör det också. Vi får tillbaka vad vi ger ut på något sätt, förhoppningsvis gör några danskar processen kort med de här somalierna en dag!!!

      • I din kommentar så figurerar Danmark och Somalia, intressant är att Danmark är enligt ”transparency internationals korruptionsindex” det minst korrupta landet av jag vill minnas 175 länder och Somalia det mest korrupta.
        Googla och där finns mycket intressant statistik.
        Svårt att vara värdland när det väller in folk som kommer från en så annorlunda ”kultur”.
        https://www.transparency.org/cpi2013/results

      • Det är många årtionden sen Svensken i gemen slutade bry sig om i princip allting. Svensken är enligt mig en konflikrädd mes med gummirygg. Jag är övertygad om när svensken ligger knäböjd med orange overall, händerna bakbundna och citat från koranen börjar att rabblas knivar slipas kommer han att tro att det är i en filminspelning han är med i. Det finns få om något folk som är SÅÅÅ verklighetsfrånvända som det Svenska folket.

      • Hans Nilsson OCH LENA….Bra kommentarer! LENA JAG TYCKER INTE OM SOMALIER, DE HÖR HEMMA I SOMALIA!
        JA, JAG TYCKER DE ÄR KACKA….”KACKA” ÄR TOM BÄTTRE!

  3. Fyfan, det är förjävligt det som hände, sänder mina tankar till det drabbade paret.
    En stilla undran på juldagskvällen, varför har inte feministerna (Fy) o andra vänsteranhängare med Gudrun i spetsen kommenterat denna hemska kvinnomisshandel…? Kanske är rättfärdigat när det är MENA ”folk” som misshandlar? Men, det är klart det är väl synd om dom stackars traumatiserade negrerna. Förlåt, menar ensamkommande baaarnen.

  4. Bra Pettersson att du följer upp de riktigt grova brotten, de ska INTE falla i glömska.
    Så mycket skit som händer i våra länder så är det omöjligt att följa upp alla, men viktigt att en del inte glöms bort !
    Tack för alla bra artiklar och god fortsättning.

    • Förstår inte varför inte fler skandinaver bär vapen.
      För då tror jag situationen blivit en annan.
      Kanske inte den utgången somalierna tänkt sig.
      För övrigt är straffen för den typ av brott på herrefolk rent för låga.
      Dessa bör straffas efter egen norm öga för öga sen i hellikopter ut i östersjön adjö med förövarna.
      Mvh

Kommentera