Därför vinner ”SD-sajterna”

Det är nog inte bara vi på ”hatsajterna” och ”SD-sajterna” , som anser att SVT och SR är starkt vänsterinfluerade.

Kritiker finns även på andra håll. En undersökning som publicerades 2010 talade sitt tydliga språk och efter att Hanna Stjärne tillträdde som vd för SVT 2014, har det knappast blivit bättre…tvärtom.

Skärmklipp

På en ledarsida i Dalarnas Tidning beskriver företagaren Frida Park, hur denna vänstermedia vinklar nyheter för att passa in i just vänsterns världsbild. Som exempel tar hon upp SR:s bevakning av tiggarlägret i Malmö. Under sex veckor sände SR 25 inslag från lägret där man intervjuade boende och sympatisörer, men inte en enda gång frågade man markägaren om hans syn på saken.

Jag kan ta exemplet med bevakningen av flyktingströmmarna över Medelhavet. Hur många inslag i SVT har ni sett, där barn som leker visas i bild, där man intervjuar välutbildade män som t.o.m. ser intellektuella ut och gamla människor som knappt orkar gå av egen kraft? Hur många inslag i SVT har ni sett, där arga unga män kastar sten, vandaliserar, hotar, misshandlar och där lokalbefolkningen beskriver ett kaos som närmast kan likna ett krigstillstånd?

Vill man veta hela sanningen måste man vända sig till utländska medier där man utan omsvep tar upp bägge sidorna av flyktingkaosets mynt, eller till de alternativa medierna i Sverige….eller som ledarskribenten beskriver dem, ”SD-sidorna”.

Frida Park skriver det som blivit självklart för många. När etablerad media medvetet väljer att vinkla och lämna luckor öppna i rapporteringen, är ”SD-sajterna” skickliga på att utnyttja dessa. Alternativa medier som Avpixlat, Fria Tider, Petterssons m.fl. anses av allt fler vara mer intressanta, inte minst för att de rapporterar helheten i frågor som engagerar vanligt folk, dvs. de medborgare som osynliggörs allt mer i detta spel som kallas ”Mångkultur”.

Park avslutar ledartexten med orden om att det inte är konstigt att det vänsterdominerade public service-företaget förlorar och SD vinner och ska SVT och SR återvinna sitt förtroende måste man helt enkelt ta upp obekväma frågor på ett mer trovärdigt sätt.

Källa: DT

Ps. Min personliga reflexion är att svensk media bär en stor skuld till att alternativa medier växer och ens existerar. Hade de skött sin uppgift på ett sätt man förväntar sig, vore nog nätet ganska fritt från de ”SD-sidor” man etiketterar som ”hat-sajter”. Att media i hög utsträckning spelat ut sin roll visas tydligast när de i flera år bedrivit en ensidig häxjakt på SD och dess politiker, samtidigt som partiet växer och antalet som engagerar sig politiskt blir allt fler. Ds.

8 thoughts on “Därför vinner ”SD-sajterna”

  1. I en ”demokrati” är media lika med politisk makt. Det är hela poängen med att äga media, att utöva makt. Så naturligtvis har ”media skött sin uppgift”, det vill säga att påverka samhället åt det håll som de som kontrollerar media vill.

  2. Om nu publiceringarna i de etablerade medierna skall ske enligt
    den rätta journalistiska värdegrunden – hur trovärdigt är det?
    Klart som tusan att man måste vända sig till de alternativa och
    utrikes medierna för att få en mer nyanserad bild av nyheterna.

  3. SVT-SR, Bonnierägda pk tidningar är den största anledningen till vi har dagens invandringspolitik.
    Jag har själv inte undersökt hur det fungerar i Nederländerna med deras radio och tv, men skall tydligen drivas av sändningsföreningar.
    Om vi tar TV 4 så står det i deras sändningsavtal att dem skall sända regionala nyheter. Har lagt ner alla regionala kontor. Sänder väder regionalt och detta menar SVT 4 att det uppfyller villkoren.
    Vad jag inte kan förstå är att Bonniers är väl judar?
    Efter som deras media vurmar för muslimer, förstår jag inte riktigt detta.
    Är väl en utredning just nu om hur SVT skall finansieras i framtiden?
    SD borde skicka ner någon Nederländerna och undersöka hur deras media fungerar.
    På Landsdagarna var det uppe olika förslag för att förändra SVT och SR med politisk tillsatta. Föll som tur var.
    Är för viktig fråga att bara hafsa igenom.
    Moderaterna borde gå ut på att få bort public service.
    Komplicerad fråga.
    Jobbar själv för att SDS skall bort från Malmö. Bättre med Skånskan fast inte heller helt bra.
    Fortsätt stöd denna blogg, Fria Tider, Samtiden, Exponerat så länge.
    Dela eller köp inte pk media. Är pengar som talar.
    Stödet till tidningar skall bort.

  4. Ang invandrad mångkultur i media.
    I bollibompa står det mest invandrare och spelar apa,vill SVT att våra barn ska lära sig att invandrare ska man inte ta på allvar dom är pajasar.
    I annan media som journalistik
    Står invandrare och ljuger rakt i ansiktet,är det för att lära sig att man inte ska lita på invandrare heller.Pk får lite bakläxa på propagandan

  5. Ett mycket bra inlägg.

    Bra analys av Frida Park och en bra reflektion av dig , Stefan K.

    Kan bara hålla med.

    Denna utveckling är förödande för Sverige. Fast förhoppningsvis även en början på något bättre, samt ett mer opartiskt journalistiskt media-Sverige.

  6. Dom som är sd inom media,kan det inte vara dom som har mest extrema åsikter,så att det ska slå över för Sveriges bästa.
    Tex arnstad,Tomas Mattsson och Lena Melin & många fler

Kommentera