Vill Migrationsverket ha sängplatser så får de ändra villkoren. Vi tar inte bort några kristna symboler

INVANDRING. På grund av det stora flödet av asylsökande till Norge, har Migrationsverket, UDI, funnit det nödvändigt att placera asylsökande på andra platser än normalt. Det Norska missionsförbundet som driver flera kristna campingplatser, vill hyra ut till UDI.

UDI säger ja tack, men på ett villkor. Att alla kristna symboler tas bort innan de asylsökande flyttar in. Missionsförbundet har gått med på villkoren och var villiga att plocka bort kors och Jesussymboler.

Men nu hörs protester. Svaret till UDI ska vara glasklart: Om ni menar allvar med detta, då får ni leta upp andra platser för övernattningar åt asylsökande. 

Kristna organisationer och stiftelser utgör ett av de största och mest kostnadseffektiva organisationerna som UDI kan tillgripa nu när situation är kritisk. Jag antar att den stora majoriteten är mer än villiga att hjälpa människor i nöd – oavsett religionstillhörighet. UDI är i desperat behov av sängplatser, och statsminister Erna Solberg har sagt att hela asylsystemet är på randen till kollaps.

Ändå väljer UDI att slå kristna organisationer i ansiktet med sina krav. Det är mycket olyckligt. När de nu ställer krav på att ta bort kristna symboler hos dem som vill hyra ut så är det enligt min mening oerhörd och helt oacceptabelt.

I det här fallet tror jag att nu räcker det. Om vi menar allvar med att vi vill bygga tolerans i det norska samhället, så måste kristna stå ut med att se islamiska symboler och muslimer måste stå ut med kristna symboler.

Religiös intolerans är därför helt missriktad politik, som bara kommer att leda till mer av det vi inte vill ha…

Delar av en fritt översatt artikel av Hallgeir Reiten, Norge

 

Tidigare i Dagbladet

3 thoughts on “Vill Migrationsverket ha sängplatser så får de ändra villkoren. Vi tar inte bort några kristna symboler

  1. Muslimer tal INTE Kristendomen och Jesus KARLEKSBUDSKAP -”alska din nasta”….
    Muhammed avhuvade exempelvis 600 judar och islam ar en VALDSIDEOLOGI….Dessa muslimska kravmaskiner ar helt inkompatibla med ett civiliserat samhalle, vansinne att ta emot dem!!!

  2. Så nu är vi alltså vid detta vägskäl helt plötsligt. Jag är en ateist och vill inte välja sida och ändå är det här bekymmersamt. Här är mina argument:

    A) Om du söker skydd hos någon främling måste ditt behov av skydd överskugga din längtan att behålla kulturell identitet. Du måste göra ett val.
    B) Sekulär västerländsk religion vill hjälpa, precis som västerlänningar som helt saknar religiös övertygelse. Är hjälpen inte acceptabel om vi saknar tro eller har fel tro, så måste du välja att ta emot eller avvisa hjälp.
    C) Om du söker skydd måste du ge upp något i retur för att erbjudas hjälp.

    Du kan INTE ställa krav om du söker hjälp. Vår fortsatta hjälp är direkt kopplad till den tacksamhet och respekt vi får när vi erbjuder den. Det är en gåva och gåvor ska återgäldas.

Kommentera