29-åring åtalas för kontokortsfabrik

BROTTSLIGHET. En man i 30-årsåldern ställs inför rätta vid Göteborgs tingsrätt, misstänkt för bland annat förberedelse till grov urkundsförfalskning. När polisen slog till mot hans bostad upptäckte de avancerad utrustning för att tillverka falska kontokort.

Kortinnehavare i Sverige, USA och Kina ha fakturerats på över 100 000 kronor, rapporterar flera medier. – Det här är den största produktionen, och mest avancerade utrustningen, vi träffat på, säger kommissarie Magnus Lindegren till GP.

-Pettersson konstaterar att vi skrev om mannen för ett drygt år sedan och nu har PK-media vaknat. Dock utan att nämna hans namn…

Synd att inte thailändarna behöll honom.

TIDIGARE 2014-08-26. Svensk anhållen i Thailand

En svensk och en filippinsk man har gripits anklagad för att tillverka falska ATM-kort (Bankomatkort) för att stjäla kontanter i större städer över hela Thailand. 

Stolta poliser med sitt kap.
Stolta poliser med sitt kap.

De har stulit uppskattningsvis 10 miljoner baht efter att de anlänt till Thailand för tre år sedan, hävdar polisen. De häktade är Per Johan Robin Bentley, 29, och Martin Philip Javellana Magno,
Polisen säger att herrarna Bentley och Magno erkände att de rånat bankomater i flera storstäder, däribland Hat Yai, Chiang Mai och Bangkok. De har tidigare utfört samma bravader i Filippinerna och Sydkorea,. Utrustning köpte de i Kina..

Bangkok Post

Kommentera