Statsminister Löfven hotar EU

INVANDRING. Statsminister Stefan Löfven (S) hotade inför det pågående EU-toppmötet med att Sverige inte kommer fortsätta ta emot sin andel kvotflyktingar om inte andra länder gör sitt. – Det kommer jag vara väldigt tydlig med för nu är det på allvar. Sverige kan inte göra allting, sa Löfven till sajten Europaportalen.

-Pettersson undrar varför statsministern prioriterar fel? EU:s tvingande kvotsystem för 120 000 flyktingar handlar för Sveriges del om om några tusen kvotflyktingar. Ett antal som är försumbart och inte ens behöver diskuteras när det kommer 2000 asylsökande om dagen utanför systemet.

Löfven borde koncentrera sig på hur vi med den nuvarande takten på asylmottagandet behöver bygga motsvarande ett nytt Göteborg. Varje år.

Löfven borde fundera på att strömmen av ensamkommande barn motsvarande fyra nya skolor. Varje vecka. Och det är inte bara skolbyggnader av plank, murbruk och tegel utan till skolor går det åt lärare. Var ska de komma ifrån?

Att kalla oss som i åratal varnat för rasister, isamofober, främlingsfientliga alarmister hjälper inte Stefan. Det är inte alarmistiskt att ifrågasätta om du och våra politiker och tjänstemän gjort en konsekvensanalys på vad som krävs i form av infrastruktur, offentliga jobb, bostäder, skolor, bussar, vårdcentraler och liknande som finansieras via skatterna för att driva varje kommun? Vet du som leder landet vad som behövs i infrastruktur som telekommunikationer, färskvatten, avlopp, vägar, kraftverk, värmeverk, livsmedelsproduktion i ett land som redan importerar 50 % av maten?

Bara ökat elbehov lär betyda en och annan kärnkraftsreaktor. Vad tycker Miljöpartiet om det? Har de gjort en konsekvensanalys om vad som händer när kärnkraftsverken stängs?

Har man tänkt på hur många nya lärare som behövs för att ta hand om 150 000 nya elever som inte kan språket och att lärarutbildningen tar fyra år? Hur har man tänkt att domstolsväsendet ska hinna med 100 000-tals nya asylärenden bredvid den ordinarie verksamheten samtidigt som den nuvarande regeringen drar ned på anslagen?

Räcker det med att svenskarna öppnar sina hjärtan för att få fram 100-tals nya vårdcentraler och 100-tals nya skolor, fyrtio nya polisstationer, flera nya tingsrätter, ett dussin nya sjukhus och 200 000 nya bostäder de närmaste åren?

Om det räcker med öppna hjärtan, varifrån ska kvalificerad personal för att bemanna detta komma? Det tar som bekant runt åtta år i snitt för att få de nyanlända i arbete.

Svaret är naturligtvis att statsminister Löfven inte ens börjat planera för detta utan är på EU:s toppmöte och diskuterar ett par tusen kvotflyktingar.

Det kommer inte att hjälpa med öppna hjärtan, moral eller pengar?

Vad återstår då? Att minska invandringen verkar totalt omöjligt.

Så vilken samhällsservice ska vi dra in på? Barnfamiljerna eller pensionärerna? Förlossningsvården eller barnomsorgen? Pensionerna, hemtjänsten, skolan, vården?

Hur tänker du Stefan? Vi vill veta.

Sverige, quo vadis?

18 thoughts on “Statsminister Löfven hotar EU

  1. Den lille svetsaren har fått storhetsvansinne. Han har drömt om att resa runt i världen och frottera sig med höjdarna och kanske få någon fin post i EU efter valet. Någon landsfader för Sverige vill/kan han aldrig bli.

    När reportern frågade om SD:s presskonferens sa han att han hade viktigare frågor att ta hand om än någon reklamkampanj.

    Men är han verkligen så ovetande? Kanske maktberusad.

    Både Löfven och Kinberg Batra hade tänkt sig åka på en räkmacka fram till 2018 och med dagens krissituation står de handlingsförlamade.

    • ”Ingen regel utan undantag”, han är inte undantaget och jag funderar en del på frågan, det bör inte sitta en maktmänniska på en maktposition som jag misstänker i en del fall har ett brinnande hämndbegär, vilket jag tror att han har.

  2. Det är nog överoptimistiskt att tro att den nuvarande statsministern tänker självständigt.

    Läget är katastrofalt och Corrazza-Bildt lade in förslag om slipstvång i EU häromdagen!!!

  3. solidaritet köpslå med flyktingar,om inte ni gör si eller så,så låter vi dom riktiga flyktingarna dö,och dom kallar sd för främlingsfientliga ha ha
    Hycklare som alltid !

  4. Jag undrar varför man talar om ENSAMKOMMANDE BARN hela tiden.
    Det finns inte ett enda ensamkommande BARN i Sverige. Däremot hundratusentals ensamkommande medelålders män mellan 20 och 40 år.
    Jag har mycket svårt att tänka mig att en 12-åring kan GÅ flera hundra mil alldeles ensam och komma helskinnad och med nya kläder fram till sitt drömda mål.

  5. Jag har skrivit detta förut man kan bara konstatera att 7klövern vill att Sverige måste bli ett muslimskt land med allt vad detta kommer att innebära. Titta bara hur det ser ut i muslimska länder. i dom flesta muslimska länder är det inbördeskrig. Det enda parti som kan stoppa vansinnet är SD. FOLKOMRÖSTNING !!!!!!!!

  6. Sen skiter dom andra länderna i vad Sveriges skämt till
    Statsminister tycker, dom tänker på sina egna länders
    bästa!

  7. Ja nu är det helt plötsligt inte några problem att fixa hundratusentals nya jobb åt alla raketforskande analfabeter som kommer hit. Varför har då inget gjorts för våra arbetslösa ungdomar tidigare? Och helt plötsligt fixar vi tusentals lägenheter som vi skattebetalare ska stå för, varför har detta inte gjorts för våra utslagna och hemlösa? Stockholmskommuner ska köpa dyra bostadsrätter till hundratals ensamkommande barn i 30-årsåldern, varför ska våra ungdomar då behöva skuldsätta sig för all framtid när de har fått jobb i huvudstaden. Varför har vi Svenskar bara skyldigheter när alla som väller in bara har rättigheter, jag bara undrar………..

Kommentera