Tar sikte på äldre

Circa, en specialenhet inom polisen, har bara i år kartlagt runt 30 ligor som specialiserar sig på brott mot äldre.

Det är främst i butiker brotten begås och ligorna använder sig av de gamla människornas naivitet för att sedan stjäla deras besparingar via bankomater.

En kriminalinspektör ur Circa-gruppen säger att ligorna tjänar stora pengar och att de rör sig över stora områden och i väldigt många länder. Nu riktar Circa-gruppen in sig på att tillsammans med polisen i ligornas hemländer, komma åt deras vinster.

De äldrebrott som begås i hemmen utförs ofta av ”svenskar”, enligt polisen. Majoriteten av de brott som begås i butiker och vid bankomater, ser främst medborgare från Bulgarien och Rumänien som förövare. Jag vill inte vara fördomsfull, men vilka är det som på senare år vallfärdat till Sverige från just de länderna? Kan vara tillfälligheter, kan vara så att fördomarna besannas…

Hur som helst, så är dessa brott ytterligare ett motiv för att åter införa gränskontroll mellan de europeiska länderna. Tanken var nog god, men Schengen-avtalet gynnar nog brottslingar er än de gynnar turister och långtradarchaufförer.

Källa: SVT

Förövrigt anser jag att Stefan Löfven ska avgå och ta resten av den feministiska regeringen med sig.

5 thoughts on “Tar sikte på äldre

  1. ”Polisen” ringde en dam 90 år i Töre och sade sig hittat hennes plånbok och hanville kolla hennes kod till kortet på Swedbank. Hon lämnade koden. Blev av med flera tiotal kronor. Men Swedbank var snälla. Ovanligt!

  2. Tack för tipset, den utmärkta boken har jag köpt till mig själv samt två extra exemplar som jag har gett till vänner.
    Beställde de i bokhandeln, för att få personalen nyfiken.

Kommentera