När trollen spricker

Ni vet att Robert Aschberg jagar nättroll och att Expressen hakat på genom att namnge och publicera bilder på trollen.

Nu behöver man inte betala vissa intresseorganisationer stora summor för att hitta troll. Är man lite kunnig själv eller har vänner som är det, går det alldeles utmärkt att hitta dem på egen hand. Rebecca Weidmo Uvell, har hittat ett troll som hotat henne i sociala medier. Nu hängs han ut och identiteten är intressant.

Enligt Weidmo Uvell började mejlen rasa in efter att hon gett sitt stöd till de två invandrade syskon som legat i konflikt med Livsmedelsarbetarförbundet. Bakgrunden till konflikten är att de två invandrade ägarna inte hade råd att teckna kollektivavtal för den enda anställda paret hade. Facket satte det lilla bageriet i blockad och detta gjorde att den anställde sades upp  då de bägge invandrarna inte hade råd att behålla henne. Tros uppsägningen krävde facket att det invandrade paret skulle betala ett skadestånd på 650 000 kronor, varav 250 000 skulle gå till dem själva.

Källa: Arbetsmarknadsnytt

Weidmo Uvell tog upp fallet i ett blogginlägg, där också det invandrade paret fick säga sitt om händelsen.

Källa: Rebecca Weidmo Uvells blogg

Efter denna publicering började mejlen strömma in, inte minst från det berörda fackets styrelse och mest aktiv var dess förbundsordförande Hans-Olof Nilsson.

Snart började också anonyma kommentarer strömma in på Weidmo Uvells blogg, många felaktiga anklagelser och en del rena hot. En person som var högst delaktig i de hot som Weidmo Uvell fick ta emot, var synonymen ”Duvetvemjagär”.

Weidmo Uvell gjorde en del egna forskningar (vilket är lätt om man kan) och hittade både namn och adress på identiteten bakom synonymen. Nättrollet i fråga var…häpp.

Hans-Olof Nilsson, förbundsordförande i Livsmedelsarbetarförbundet.

Återstår att se om Robert Aschberg eller Expressen hinner först med att ringa på hemma hos paret Nilsson.

7 thoughts on “När trollen spricker

  1. Ni minns väl den värste näthataren av alla. Han som skulle steka Blondin-Bellas bröst i smör m.m. trevligheter. I media skrevs det mycket om att det var en ung arg högerextremist och troligen Sverigedemokrat. När namnet kom fram och mannen dömdes så gällde total tystnad.

    Han var nämligen socialdemokrat och väldigt solbränd…

    http://petterssonsblogg.se/2014/09/12/den-varste-nathataren-ar-socialdemokrat-han-far-dock-vara-anonym-for-pk/

  2. Undrar om Aschberg och Expressen lägger något krut på detta? Det är ju en vänstersympatisör (antar jag eftersom Livs är ett LO-förbund och då krävs väl partibok om man är ordförande)?

Kommentera