Mord och mordförsök i Söderhamn

BROTTSLIGHET. Polisen utreder ett misstänkt mord och ett mordförsök efter att en ung man hittats död och en skadad efter ett bråk i centrala Söderhamn. Vid 01-tiden under natten till lördagen larmades flera polispatruller till ett bråk utanför Kulturens hus på Oxtorget i centrala Söderhamn.

Två 18-åriga män hittades skadade och fördes med ambulans till sjukhus. En av männen har avlidit av sina skador. Enligt polisen ska den andre mannens tillstånd inte vara livshotande.
Vad som föranlett bråket och dödsfallet är i nuläget oklart. Polisen har inlett en förundersökning om mord och försök till mord.

Pixlade kulturarbetare
Pixlade kulturarbetare

– Vi kan inte kommentera vilka skador, vilken form av tillhyggen eller vad som kan ligga till grund för det här, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborgs län.

Polisen är just nu förtegen om händelsen då det är tidigt i utredningen. Flera personer har frihetsberövats och polisen ska hålla förhör för att få en klarare bild över vad som har hänt.

-Pettersson har inte en aning om vad som hänt men när ingen annan säger något så får man spekulera om man vill. Mord utanför Kulturens hus? Vad kan det vara för kulturella aktiviteter klockan 1 på natten i en invandrartät kommun som Söderhamn? Knappast hembygdsföreningen…

6 thoughts on “Mord och mordförsök i Söderhamn

  1. Tydligen har Polisen fått strängare direktiv. Idag får vi snart inte veta om en eller 20 blivit mördade. Det kallas att man inte kan avslöja något ännu om ”incidenten” och sen hoppas de att folk glömmer.

  2. ”Förtegen” är ett nytt makt-ord som polisen börjat använda. Betyder ”se för fan till att inget om detta kommer ur, för det stör den anbefallna bilden av invandringsidyllen”

Kommentera