Mohammed Yusufs brors misstänkta mördare har häktats

INVANDRARBROTTSLIGHET. Den 26-åring och den 17-åring som suttit anhållna misstänkta för delaktighet i mordet i Vivalla, häktades igår av Örebro Tingsrätt. 

17-åringen försvaras av Leif Silbersky som säger att 17-åringen nekar till alla anklagelser. Han tycker även att det är fel att 17-åringen frihetsberövas. – Tingsrätten har bestämta att han ska vara frihetsberövad en vecka. Sen får vi se vad som händer. Om han kommer att avföras från utredningen eller om det går vidare även för hans del, säger Leif Silbersky.

Nu häktas även den 26-åriga mannen som är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och mordförsök. – Nu får vi först överväga hur vi ska hantera tingsrättens beslut, om det ska överklagas eller inte. Sen är det upp till åklagaren att vidta de utredningsåtgärder som ligger närmast till hands, säger 26-åringens advokat Thomas Olsson. Han delar inte tingsrättens bedömning och tror att utredningen kommer att visa att hans klient, som nekar till alla anklagelser, inte varit inblandad.

Ytterligare två män är efterlysta för inblandning i skottlossningen då en man dödades och två skottskadades vid en skjutning i Vivalla förra helgen.

-Pettersson noterar att SVT inte vill tala om att 26-åringen är en så kallad kulturberikare som heter Daniar Saleh Rahman och 17-åringen är en dito som heter Muhammad Ali Ahmed Sardar. Det är skillnad mot när Svensson, Svensson spelades in i Vivalla, jag har svårt att begripa varför mångkulturen är bättre än Svensson-kulturen…

TIDIGARE 2014-07-07. Mohammed Yusufs bror är skjuten till döds

Mohammed Yusuf från Somalia men för tillfälligt boende i Vivalla, Örebro skriver på sin Facebooksida:Inalillah Allahyarhamo till min broder som gick bort idag följt av skottskador. 

Jag vill att alla tar sin tid och ber för denna fantastiska människa som e född 94 att Allah tar honom till JANATUL FARDOWSA och att Allah påskyndar återhämtningen av min andra broder som är svårt skadad. Ingen e garanterad livet men det vi kan göra är att göra dua och tillbringar några tankar åt deras familj. Inshallah kheeyr för dem och vi får se vad som väntar de fegisarna som skött bokstavligen bakom ryggen på dessa 2 bröder. ALLAH YARHAMO”

-Pettersson förstår inte om det är Mohammeds bror som skjutits eller om det är en ”bror” alla i samma klan verkar vara bröder med varandra…

Mångkultur är spännande…titta på Mohammeds vänlista, och ni ser Sveriges framtid, och Mohammed planerar säkert hämnd i detta nu.  De nya svenskarna fortsätter Mellanösterns strider i Sverige…

TIDIGARE 2015-07-06. Tre kriminella invandrare skjutna av andra kriminella invandrare i Örebro

Som vi skrev igår så skottskadades tre män och fördes till sjukhus efter en skottlossning i Örebro på söndagskvällen. Polisen har hittills inte gripit någon misstänkt.

Vid klockan 17.15 på söndagen larmades polis om en skottlossning i bostadsområdet Vivalla i Örebro, i närheten av ballonghallen.

– Första patrull på plats hittar tre skottskadade män, säger Jörgen Westlin, presstalesperson vid polisen i Örebro. De skadade männen, varav två är i 20-årsåldern och en är 29 år, fördes till sjukhus med ambulans. En av de yngre männen bedöms som livshotande skadad, de andra två är allvarligt skadade.

– Vi har ingen klar bild av vad som har hänt. Vi är på plats och det vi gör nu är att vi säkrar spår och pratar med vittnen, säger Jörgen Westlin, presstalesperson vid polisen i Örebro.

Polisen uppger att de inte har gripit någon misstänk och att de nu utreder mordförsök. Enligt de första uppgifterna ska det ha handlat om bråk mellan två grupperingar i området.

Under natten har ett stort antal poliser jobbat i området. Teknikerna har jobbat med att säkra spår, och man har även knackat dörr. Området där skjutningarna inträffade är avspärrat och bevakas fortfarande.

-Pettersson läser mellan raderna och lyssnar på radio, där talas om narkotika, olika grupperingar, segregation osv. det betyder på svenska olika kriminella invandrargrupper. Enligt flashback är offren somalier och gärningsmännen kurder och det finns ingen anledning att tvivla på…

Polisen är också fantastisk, de meddelar att de kommer att ha polisstationen i Vivalla öppen mellan klockan 12 och 16 under måndagen. Dit kan allmänheten komma med inormation och tips om söndagens händelser, säger Jörgen Westlin, informatör vid Örebropolisen.

Öppet hela fyra timmar mitt på dagen. Är polisstationen stängt annars???

15 thoughts on “Mohammed Yusufs brors misstänkta mördare har häktats

  1. Om en bilmekaniker hade utfört ett lika uselt arbete som vårt kära rättsväsende har Sverker med soptunnan varit på dom som en hök, men nu är det ju vår trygghet som de micklar med och då är det inte så noga.

  2. Advokaterna skall ju också leva av oss skattebetalare. Som Svensk finns det inget alternativ ta ut dina pengar och flytta till ett land som respekterar en arbetande befolkning…….

    • Visst är det så, och en stor del av Advokatkåren är
      skummare än skum, och har ett äckel i toppen på
      Advokatsamfundet!

  3. Amshallaala bullalabula bal dualala???? Har han okså varit ett antal år på SFI? Nån som så kvinnorna under gårdagen? 11 år på svenskkurs, inte ett ord kunne dom.

  4. Brottsligheten i Absurdistan stegras dagligen och rättssamhället spelar med.För några veckor sedan mördades en 16-årig flicka på ett Hotel i Helsingborg,av en 22-årig nigger.Nu släppes denna gärningsman fri från häktet.
    För er som inte bekantat är med nyheterna kring nya Europeiska systemet,för att locka unga flickor in i prostitution fungerar detta exakt,som i aktuella fallet.
    Över internet lockas de yngre ovetande (dumma) flickorna,till en träff på ett Hotel av hallickarna.Här drogas de ner med olika former,för att bli medgörliga,och därefter slussas in i karusellen.I detta fall misstänker jag att dosen varit för stark,och flickan dog.Detta nya system kan man ju inte begära,att de mossiga svenska utredarna har hört talas om…

  5. Jag är åndå rädd; Muhammed-anerna finns överallt och jag känner mig hotad till livet.
    Koranen kräver ju av alla muhammed-aner att de dödar ”otrogna”, d.v.s. alla som inte konverterar till muhammed-anismen.

  6. Pettersson:
    Polisen har sedan länge insett faran,att vara kvar i området…
    Därför slog man igen stationen.Sedan skall vi pursvenskar vara tacksamma att dessa ”flyktingar” hjälper statskassan,genom att sovra bland skiten ! Som Malmepolisen så riktigt uttryckte det under skottåret: ”Dessa skottlossningar är ofarliga för utomstående,såvida man inte råkar komma i skottlinjen” ! 🙂

Kommentera