Reinfeldt: ”Jag var naiv gällande Putin”

INRIKES. I en intervju med Aftonbladets ledarskribent Katrine Marçal i EFN Ekonomikanalen, säger före detta statsministern och Moderatledaren Fredrik Reinfeldt att han var naiv gällande Ryssland och Vladimir Putin.

– Absolut, ordet naiv är relevant i den meningen att Putin själv har svängt, det har blivit mer aggressivt. Han har absolut tagit väldigt illa vid sig vid den här spridda idén att Nato ska utvidgas, säger Reinfeldt.

Marçal undrar om det ryska hotet kan vara en enande kraft för det splittrade Europa. Reinfeldt svarar att han aldrig sett Putin som en enande kraft och menar att hans resonemang om att skydda påhittade intressen i andra länder är farligt. – Det är vad Putin erbjuder, det är inte framtiden och det är direkt farligt.

-Pettersson säger att Reinfeldt var naiv om betydligt farligare saker än Ryssland och Tsar Putin…

17 thoughts on “Reinfeldt: ”Jag var naiv gällande Putin”

  1. Apropå Fredrik Reinfeldt och den nya moderatledaren………..

    ”Det nya utanförskapet är en av Sveriges största utmaningar just nu”, säger Moderatledaren Anna Kinberg Batra i Almedalen.

    Vad har de gjort med det ”gamla utanförskapet” då?

    Det som Fredrik Reinfeldt skulle avskaffa under 8 år.

    Vi har alltså både det gamla och det nya utanförskapet att lösa nu.

    Moderatledare kan snacka och bete sig som träskonäbbar.

    • Peter Skoglund:

      Perfekt parallell mellan madam Batra och träskonäbbar – och inte vilka träsonäbbar som helst, utan just näbbarna på det par träskor Svetsarn har på fötterna i min satirteckningen ’Skräp i ögat’ som Pettersson lagt på bloggen några veckor före ”Aiysha”.
      Batra-Schatra är inget annat än ett par träskor som Löfvén trampar i glatt, han går nämligen på lik för att nå sina mål – liken är Sverige och välfärden. Batra och & är hans trogna lakejer, verktygen i hans makabra marsch.
      VAE VICTIS !!! = Ve och fasa, era besegrade/förslavade (människor)!
      Just det är vi – deras slavar som ingen tycker synd om.

  2. Inte fan kommer Ruinfeldt stå staty någonstans, möjligen en liggande byst i någon pissoar.

    • Räkna med det, – naiv inför islam och dessutom lånat ut 200miljarder av Sveriges statskassa till Grekland….
      ISLAM ÄR ETT VERKLIGT HOT SOM KOMMER ATT VÄXA….Med hänvisning till religionsfriheten kommer de att ställa större och större krav tills vi sätter ner fötterna…
      MAN MÅSTE FÖRSTÅ ATT ISLAM ÄR EN TOTALITÄR MÖRDARIDEOLOGI SOM EFTERSTRÄVAR POLITISKT MAKT OCH DE FICK DE AV REINFELDT!!!
      Fritt insläpp av allt och litet till, i praktiken kan vem som helst ta sig till Sverige och bidragsförsörjas tack vare Reinfeldt!

  3. Reinfeldt verkar ha blivit väldigt kränkt av den här idéen att Ryssland ska utvidgas. Att skydda Europa från Ryssland är bara att skydda påhittade intressen. Reinfeldt är direkt farlig

  4. Varför skrivs det så mycket om Ryssland och Putin och att han är farlig?
    Stefan Lövén är med sin invandring mycket farligare för Sverige.

  5. Reinfeldt inser att han ”varit naiv”. Det är väl ett understatement minst sagt, inte bara när det gäller Putin utan också en massa andra områden.

    • Horor och hallikar är sista naiva i världen.
      Who are the ’motherfuckers’ then?

  6. Två saker västerländska politiker kan lära av Vladimir; de är till för SITT folk och SITT land. Och de ska bekämpa amerikanska oligarker som bara är ute efter att lägga beslag på alla världens tillgångar oavsett konsekvenserna för alla andra.

  7. Så mycket skada som den snöpta stridshingsten åsamkat landet, så är väl knappast naivitet något som är det mest utmärkande.

Kommentera