Misstankarna har skärpts, tre begärs häktade för mordet på Lisa Holm

De två litauiska bröderna Nerijus Bilevicius, 35, och Aivaras Bilevicius, 31, som misstänks ha mördat 17-åriga Lisa Holm har begärts häktade av vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm. Även den äldre broderns fru Irina begärs häktad, hon misstänks för skyddande av brottsling. Misstankegraden mot alla tre har skärpts sedan de anhölls. Klockan 13 i dag inleds häktningsförhandling.

Uppdatering: Båda bröderna har häktats på sannolika skäl, vilket är den högre graden. Kvinnan häktades också men som skäligen misstänkt vilken är den lägre graden.  

-Pettersson tycker dett verkar skumt, grabbarna är unga, gifta och verkar ha jobbat rejält…

Nerijus Bilevicius med fru Irina
Nerijus Bilevicius med fru Irina
Aivaras Bilevicius med sin fru
Aivaras Bilevicius med sin fru

24 thoughts on “Misstankarna har skärpts, tre begärs häktade för mordet på Lisa Holm

  1. GA: Litauiska bröderna har blivit häktade och det verkar ha gjort dej hysterisk arg.Varför?Är du själv från Litauen eller har någon koppling till landet?Dom har ju inte blivit dömda!Både du och jag kan bli frihetsberövade om polisen misstänker att vi inte har rent mjöl i påsen.Men från det och till att bli dömd krävs starka bevis.Litar du inte på det Svenska Rättsväsendet?Vidare skriver du att det kan vara blattar eller terrorister som kan ha utfört det avskyvärda brottet.Säkert önskar du att det vore så,då skulle du inte fällt några tårar.Fällt massor av tårar har säkert unga och vackra Lisa gjort innan hon blev brutalt dödad.Hennes föräldrar,släkt och vänner fortsätter att fälla massvis med tårar,säkert så länge dom lever.Deras enorma sorg hade knappast varit lindrigare om mördaren/mördarna hade en viss nationalitet!Du är ju helt lost!Att du inte SKÄMS!

    • Jag har aldrig anklagad några personer för det här brottet mot Lisa utan jag är skeptisk till anklagelserna som de flesta på olika forum gör mot de här tre personerna från Litauen.
      Det finns inga bevis eller erkännande från de här tre personerna enligt åklagaren, däremot påträffade MP dem i närheten av lokalen där kroppen fanns. Polisen tillkallades som ville gå in i byggnaden men litauerna hade ingen nyckel och polisen bröt upp dörren och gick in och där hittades kroppen av Lisa.
      Enligt polisens egen Facebook har en polis skrivit att en polis satt och grät efter att han hade sett kroppen, en annan stirrade ut i tomma intet, den tredje tryckte ansiktet mot hundens päls.
      Jag anser poliser skall vara härdade att se en kropp, men jag misstänker att Lisa var styckad på ett avskräckande sätt.
      Därför kan man alltid misstänka någon som deltagit i MÖ terrorismen som många bosatta i Sverige gjort och inte hunnit komma in i Mona Muslims terapi, kanske lång kö till den terapin.
      Om de här tre litauerna skall anses som skyldiga måste det finnas tekniska bevis mot dem, som binder dem till brottet.
      Det går att sätta skulden på litauerna utan några som helst bevis.
      Åklagaren kan påstå att det var endast litauerna som visste var kroppen fanns och därför måste de ha placerat den där, när fyndplatsen inte är brottsplatsen.
      Därför kan de anklagas för mord, dråp vållande till annans död och griftefridsbrott. De kan inte bli fällda för mord, dråp eller vållande till annans död, till det fordras starka bevis, men de kan bli fällda för griftefridsbrott därför det räcker med att påstå att de har flyttat kroppen, griftefridsbrottet har mycket lågt beviskrav.
      Om de blev fällda för griftefridsbrott blev brottet polisiärt uppklarat och hela gatupöbeln ansåg dem som skyldiga till mordet på Lisa.

      • Jag har lite svårt att förstå det här sökande efter Lisa, när hon var försvunnen var det lätt att misstänka hon blivit kidnappad och kanske var inlåst någonstans, att hon var mördad fanns också den möjligheten.
        Därför logiskt sett borde alla lokalerna som fanns i området genomsökts i första hand, polisen skall ha använt ett 20 tal hundar vid sökandet. När en likspårshund kommer med nosen innanför dörren känner den lukten om det finns en kropp i lokalen, sedan finns det hundar som är tränade att hitta levande personer också.
        När MP påträffade litauerna vid lagerlokalen och sedan när polisen ville gå in och se i lokalen och de hade inga nycklar, bröt polisen helt enkelt upp dörren och gick in och där fanns kroppen. Därför påståendet att polisen måste ha haft tillstånd för att gå in i lokalerna vid området är inte trovärdigt. Vad händer om det kommer fram att Lisa hade levat flera dagar efter kidnappningen ?
        Med litauerna att de togs i förhör kan ses som en rutinsak, om sedan deras bil undersökes och det finns inga spår efter Lisa med likspårshund eller andra spår, har de inte haft med mordet att göra.
        Om fyndplatsen inte är mordplatsen som till stor del framkommit, då anser jag att mordet har skett i en bil och sedan dumpats i lagerlokalen.

  2. Mordet på Lisa Holm har berört hela Sveriges befolkning, vi är många som är bekymrade över polisens utredningsinsatser, jag skulle gärna se att polisen i Lidköping kallar in Leif G.W Person och låter honom ta del av utredningen och bedöma den. Läser vad G.W. säger i Aftonbladet att han tror på en gärningsman i Lisas ålder med kriminell bakgrund, eventuellt en återvändande IS terrorist.
    Sveriges befolkning har stort förtroende för polisprofessorn och det skulle lugna många som är oroliga över hur utredningen bedrivs. Ska detta bli ytterligare ett långdraget polisiärt misslyckande ?
    Vi får se….

    • Det finns inget MÖ spår utan det förekommer vilda spekulationer åt alla håll, FB har haft mer än 20 miljoner besökare och många spekulerar.
      Vad gäller de här tre personerna från Litauen finns det inga bevis mot dem och de har inte erkänt heller.
      Det finns en spaningsledning där åklagaren är chefen och de har under sig poliser, tekniker, mordutredare, förhörsledare m.m.
      De kör säkert nu för fullt att förhöra vittnen m.m. och de är mycket professionella och skickliga, de kommer säkert att vända på alla stenar.
      Sedan görs en förundersökning på allt material som de tagit fram och åklagaren skall besluta om nu de här tre personerna skall åtalas eller inte, åklagaren måste räkna med att vinna målet om han väcker åtal.
      Om han räknar med att vinna målet lämnas åtalet till domstol och domstolen dömer efter det.
      Den här förundersökningen är offentlig som vanligen kan tankas hem på internet och samma sak med domen, den kan också tankas hem.
      Förundersökningen kommer vanligen ut innan rättegången, men genom att man kan jämföra förundersökningen och domen får man en bra bild om åtalet är efter förundersökningen och viktiga saker är inte utelämnat.
      Vad gäller fallet finns ingen möjlighet att veta om de är skyldiga eller inte innan förundersökningen kommer, de kan också bli frisläppta innan dess.

    • SÄPO rapporterade i Rapport att 40 IS mördare är döda i Syrien, 260 har återvänt efter bestialiska mord och slaktande av människor i Allahs och Muhammeds namn.
      Leif G.W. tror att det är en kriminell i samma ålder som Lisa….! Jag tror att polisprofessorn får rätt, vi får se…
      Det väcker inte flickan till liv, oerhört tragiskt detta!

  3. Det beror på invandringen till Sverige vi släpper in alla oavsett om har papper vem man är.Hur många mord och våldtäkter skall vi axeptera innan 7klövern reagerar…….

  4. Det har slagit mig också. Men man spekulerar när man saknar detaljer. Det bäste vore om polisen kunde informera om allt de vet men för att få igenom en häktning för dessa tre personer måste det finnas bevis. Om dessa bevis är utplacerade av andra….. Jag vill veta hela händelseförloppet. 4 veckor innan DNA är säkrat och svar inkommer, har de sagt på tv. Hur kan det ta så lång tid? Allt är mkt underligt…..

    • Obduktionen är mycket viktig och enligt LGW Persson borde den ha varit klar, genom den får man veta dödsorsaken när hon dog och på vilket sätt.
      DNA proven kan ta flera veckor och sedan beror det vad åklagaren släpper ut, advokaterna är belagda med yppandeförbud.

  5. Är hennes tillhörigheter ett villospår? Varför är de utspridda? Jag tror att någon annan är skyldig.

    • Enligt det som kommit fram finns inga bevis mot de häktade och inget erkännande. Brottsplatsen är inte känd och därför måste kroppen ha transporterats till platsen där den hittades med bil, och är det med de misstänktas bil borde sådana spår hittats i deras bil och det hade blivit bindande bevis. Sedan finns Lisas saker utspridda lite här och var som är svårt att se en gärningsman gör på det viset.
      Lisa måste ha blivit kidnappad av minst två personer som haft bil, om det skett i de misstänktas bil borde det finnas spår av henne i den bilen.
      Det har inte framkommit om hon blivit utnyttjad sexuellt, om så inte är fallet blir det ett stort frågetecken vad som ligger bakom mordet.
      Rätten kan alltid fälla de misstänkta för griftefridsbrott, åklagaren kan påstå att det är endast de som visste var kroppen fanns och därför är den flyttat från en brottsplats till där den hittades. Några bevis för ett sådant påstående behövs inte och mordet blir polisiärt uppklarad.
      För att fälla en person för mord, dråp, vållande till annans död, då måste det finnas bevis.

    • Om de här Litauerna är skyldiga borde det vara lätt att hitta bevis för det, därför Lisa måste ha åkt med deras bil och då finns det alltid spår som hon lämnat i bilen. Eftersom fyndplatsen skall inte vara brottsplatsen, måste kroppen ha transporterats med deras bil och då finns bland annat cadaverin lukten (liklukten) i bilen.
      Det fanns ingen möjlighet att de hann rengöra bilen och sådant ses om det varit försök till rengöring.

  6. När det framkom att det finns inga bevis mot de tre misstänkta och inget erkännande är det många som har svängt och börjat ifrågasätta att de tre är skyldiga.
    Sedan har Hasse Aro och LGW Persson kommit med uttalande att de är skeptiska till att de tre personerna är skyldiga, det är saker som inte stämmer in enligt dem.
    Jag anser att vid alla mord finns ett motiv, i det här fallet med Lisa är det svårt att se något vanligt motiv.
    Nu påstås kroppen varit utsatt för någon ritual åverkan, men inget som kommit från polisen. Det som har kunnat observeras är att poliser som sett kroppen har mått mycket dåligt.
    Sedan är det lagt ut klädesplagg och liknande som skulle leda till att de tre gästarbetarna skall bli misstänkta
    De här gästarbetarna har jobbat under flera år på stället och det har aldrig varit något klagomål mot dem, utan de har ansetts som hårt jobbande personer.
    Enligt LGW Persson har det ingen betydelse att häktningsgraden höjts för deras skuld. Man kan dra slutsatsen det finns ingenting som binder de misstänkta till brottet.

    • Jag anser mordet på Lisa passar in som ett terroristdåd, det fanns inget motiv att döda Lisa, samma sak med terrorism det enda motiv de har är att skada, döda och chockera människor.
      Nu är det hennes familj som drabbats mycket hårt av mordet, men ser man till intresset som varit med fallet är det hela svenska folket som påverkats av mordet, ex FB har haft ca 20 miljoner besökare om mordet.
      Man vet om att många från Sverige bosatta personer har varit nere i MÖ och värvat sig för ISIS och de bedriver terrorism på olika nivåer den organisationen.
      Tidigare när unga kvinnor blivit mördade i Sverige har det väckt mycket stort intresse, även det har rört sig om kvinnor med utländskt bakgrund.
      Nu var det en ung svensk kvinna och reaktionen blev nästan hysterisk.
      Naturligtvis är det en spekulation att det är ett terroristdåd, men det blir intressant attse om någonting kommer fram som motsätter den teorin.

      • Ta av dig foliehatten. Tror du på fullt allvar att ISIS kommer till en liten by vid kinnekulle och mördar en 17-åring? Kan du inte visa vem du är så att alla kan peka på dig och skratta?

      • Det förstår jag att ISIS kommer inte till Sverige eller Kinnekulle för att mörda en 17 åring, men det finns många personer som har värvat sig för ISIS som är bosatta i Sverige och sannolikt utfört bestialiska saker i MÖ.
        För personer som utfört sådana här saker släpper spärrarna och de kan lätt utföra ett mord på hemmaplan, utan att det påverkar dem.
        Det påstås att alla människor har en spärr att döda andra människor, men har de gjort det en gång kan de göra det flera gånger.
        De som är soldater i en arme är något helt annat.
        I andra EU länder är de rädd för att personer värvar sig för terroriströrelser av de orsakerna jag framfört.
        I Sverige tycks vissa politiker se ISIS som någon befrielse arme och att det är soldater som strider där.
        Sanningen är att det är en terroriströrelse, som ex. mördar döttrar där modern skall själv bevittna händelsen m.m.
        Det finns många filmer på Youtube om ISIS, som de själva filmat, där kan du se själv hur de bär sig åt, ISIS har ca 30.000 terrorister och många kommer från olika länder där de får utlopp för grymheter i organisationen.
        Jag anser Sverige skulle sätta förbud för värvning till alla terroriströrelser, med sträng straffpåföljd de som bryter mot lagen.
        I Saudi får de minst 20 års fängelse om de låtit värva sig och återvänder till landet, kanske piskrapp också som en extra krydda.

      • Med vad vill ISIS uppnå med att mörda en sjuttonåring , vid ett café i närheten av Skövde? Det är ju lättare att ha ihjäl en politiker,präst eller en som gör mohamedkarikatyrer. Så era resonemang känns lite konstiga. Bara för några dagar sedan , så var de gripna från mellanöstern , och sedan bilder har kommit fram så menar många på här att det kanske inte är de gripna för de har fel hudfärg. Så resonemangen blir ju bara konstigare och konstigare

      • ISIS är en gräslig organisation som alla känner till, nu finns det personer bosatta i Sverige som åker ned till Syrien och Irak och värvar sig för ISIS och deltar i vidrigheter mot civilbefolkningen.
        När de här personerna kommer tillbaka till Sverige som tyvärr en del gör, ingen kan väl tro att det som de varit med om raderas bort som de passerar gränsen till Sverige.
        De här personerna har bortraderade alla spärrar för att mörda civila oskyldiga människor, när de ser en orsak att göra det.
        Idag ser jag att det skall läggas förslag om att förbjuda sådana här värvningar till terroriströrelser.
        Men det förbudet kommer väldigt sent, politikerna tycks inte vela inse de risker som finns med sådana värvningar.

    • OM kroppen blivit utsatt för någon form av rituel åverka så tror jag som Hasse Aro och LGW Persson att de har tagit fel personer, det stämmer inte in på den misstänkte. Han är tidigare ostraffad och hårt arbetande, ser bra ut, gift som brodern.
      Han skulle teoretiskt kunnat våldta och mörda flickan MEN RITUEL ÅVERKAN på kroppen det faller bort, det säger sunda förnuftet.
      Nu får vi avvakta den tekniska undersökningen, sannolikt blir de då släppta.
      Rituel åverkan låter som en mycket sjuk människa, inte omöjligt det GA tror om ”terrorism”. En psykopat, knappast de misstänkta.
      Jävligt dåligt polisarbete om de inte kan styrka detta med teknisk bevisning.

  7. Vad jag förstår jobbade kvinnan på bilden tillsammans med Lisa? Skulle hon ha varit med och kanske lurat iväg Lisa? Av någon anledning får jag inte ihop detta……..

  8. Nu ska vi vara lugna och sansade…
    Det vore förfärligt om de som förefaller vara utövarna, närboende/arbetande blev ett ”Palmespår”, en polisambition i återvändsgränd. Då missar man målet rejält, och svenska folket blir rasande över polisiärt missgrepp. Reella mördare skulle då gå fria.
    Ingen är skyldig föränn den dömts! Kom ihåg detta, när kommentarer skrivs!
    Vartåt det lutar vet endast polis och åklagare, och låt oss hoppas att vi har ett rättssäkert system!
    Blir de skyldigförklarade, så är nästa debatt given – vilket STRAFF är rimligt?
    Näst dödsstraff, vad finns då? Utvisning på livstid är självklar.

Kommentera