Artist skyller bomben på samhället

Det börjar bli legio att media kör en snyftare när något negativt skett i ett invandrartätt område och inte sällan ges invandrare chansen att skylla på det svenska samhället.

Ni har hört det många gånger förr och i det här fallet är det en rappare från Nyköping som uttrycker sin frustration över de ”högervindar” som blåser och över den ”rasism” som sprids i samhället.

För det första tror jag rapparen ljuger, för ingenstans har jag läst att samtliga invandrare dras över en kam för att några idioter kommer till Sverige och livnär sig på att skada andra människor. SN:s reporter ställer förstås inte frågan om rapparen kan lägga fram bevis för detta påstående, men varför skulle hon det…Hon jobbar ju på SN.

Rapparen hävdar att rasism är rädslan för det okända. Jag vet inte om den importerade rasism som Uppdrag Granskning nyligen kunde uppvisa bygger på rädslan för det okända? I de fallen är det nog ganska uppenbart att den rasismen bygger på en verklighet som de grupperna fört med sig från sina hemländer. Om det nu finns en verklig rasism och då menar jag verklig rasism, så bygger den nog många gånger på den verklighet människor upplever och inte skrönor om det okända.

Sedan säger rapparen en sak som borde få SN:s reporter att fundera. Om explosionen skett i ett villaområde hade det inte fått samma genomslag i media. Tror rapparen på fullt allvar att media inte hade rapporterat om en bombexplosion som dödat människor mitt inne i ett villaområde? Självklart hade man rapporterat på samma vis, men saken är den att det sällan sker upplopp, bilbränder, rån och bombexplosioner i dessa områden och det är väl just därför som politiker och journalister har en förkärlek för att bosätta sig där. Rapparen vill förstås klä på sig offerkoftan som så ofta sker när invandrare är i rampljuset efter någon negativ händelse.

Den här meningen är ännu roligare:

”Så fort det händer något i ett område som Brandkärr känns det även som att media drar paralleller mellan kriminalitet och invandrare”.

Är det något media och i synnerhet SN undviker, så är det att använda ordet invandrare i samband med brott.

Om nu rapparen vill lyfta blicken genom att få svenska medborgare att se på invandrare från vissa områden med andra blickar, kanske det är till dessa hon ska vända sin frustration. Förortskravaller, bilbränder, terrorhandlingar, gruppvåldtäkter och andra grova brott är precis såna händelser som gör att hederliga människor reagerar med avsky. Du har chansen att på din landsomfattande turné predika från scen och förmana invandrare och i synnerhet muslimer att vända ryggen åt importerad brottslighet, istället för att beskylla det svenska samhället för allt ont.

Källa: SN

28 thoughts on “Artist skyller bomben på samhället

  1. Den här rapparungen med kepsen på sniskan är väl inte torr bakom öronen och har således ett väldigt snävt och kort perspektiv utifrån vilken han kommenterar, så hans åsikt är ganska betydelselös. Vadå ”om det hänt i ett villaområde”?

    Vi har det kända Dencker-fallet där en villa bombades, vi har åklagaren som fick en bomb uppsatt på sin ytterdörr till villan och det rapporterades om det i veckor.

  2. Kanske rapparen studerat bloggen och sett att varje dag beskylls muslimer för än det ena än det andra, i så fall är väl det inte konstigt att hon känner sig illa till mods.

      • Alias Olli Rein, kommentatorer påstår här varje dag att muslimer är en sorts sämre människor, vissa av dem tycker inte ens att de är människor.

  3. Roshanack ”Rosh” Anoushe säger jag är ”rånad på min tro” .

    Vill du då vet vad jag känner som ateist, ”Rosh” ?

    Fundera på det ett par månader och sedan berättar du för mig vart i världen, som det finns/har funnits någon religion/religiöst samfund, som på ett demokratiskt och fredligt sätt har förbättrat läget i något av världens länder.

    • Alias Peter Skoglund varför ska hon svara på en så konstig fråga, skall hon försvara all världens troende bara för att hon själv har en tro.
      Närheten till England tror jag spelat roll för den moderna demokratins framväxt.

      • Hej Albin!

        ”Konstiga” frågor hör till verkligheten. Demokratins ABC.

        Det är värre med ”konstiga påståenden och svar”.

        Du tänkte på skotten Adam Smith?

      • Alias Peter Skoglund jag antar att du menar att jag har konstiga påståenden. Finns det andra här på bloggen som också har konstiga påståenden. ? Eller håller du med om vad de flesta kommentatorer skriver?

      • Hej Albin!

        Jag skrev, ” Det är värre med ”konstiga påståenden och svar”.

        Svar på din fråga, jag håller inte med i alla påståendena/ kommentarerna, på denna blogg. Vilket inkluderar en del av dina.Precis likadant är det nog för dig. Eller hur?

        Tänkte du på skotten Adam Smith? Ang. min fråga.

      • Peter Skoglund
        Jag tänker inte specifikt på Adam Smith, utan mer att industrialismen började i England, de skapade en grogrund för folk att organisera sig och som småningom utvecklades till demokrati, länderna i närheten ”smittades” industrin och demokratin utvecklades sålunda här också.
        Du svarar ibland på mina” påståenden” med ett visst ogillande men jag har aldrig märkt att du tar avstånd från en del mycket grova kommentarer som brukar finnas på bloggen.
        Varför gör du inte det?

      • Hej Anonyma Albin!

        Vi har nog olika skäl till att vi besöker ”Petterssons”, du och jag. Jag är här för att läsa artiklarna som läggs in och sedan ev. ge en personlig åsikt i frågan/ämnet. Tycker det skrivs mycket bra och intressanta artiklar.

        Jag är inte här på bloggen för att ”kommentera” kommentarer.
        Vilket verkar vara din utgångspunkt för besöken.

        Jag tog avstånd från ett par kommentarer härom dagen, tillsammans med signaturen ”levandetro”. Då i en artikel som rörde bomben i Brandkärr.

        Pettersson gick även in och på ett bra sätt påpekade vad som gällde på bloggen. Tog även bort inläggen, med ny info i kommentarsrutorna till signaturen.

        Det måste du ha missat, ”Anonyma Albin”.

        Så ditt ” aldrig märkt att du tar avstånd”, var alltså ett felaktigt påstående. Din ”kvinnliga” intuition stämde nog inte.

        Så då vet du ” AA”. Ha det gott.

        Ordlista:

        Intuition är förmågan att bilda en omedelbar uppfattning eller göra en omedelbar bedömning utan att (medvetet) ha tillgång till alla fakta, och ställs ofta i motsats till att resonera och förstå logiskt.

    • Nej, religion (av vilket slag det vara må) har ALDRIG förbättrat någonting i något land någonsin…

  4. ”Rosh har fått nog av det rasistiska klimatet på nätet – speciellt efter explosionen i Brandkärr där hon känner många människor.”

    Gott, leta fram ditt riktiga pass och glöm inte att lämna ditt svenska pass i passkontrollen när du lämnar landat för gott och kom inte tillbaka.

  5. Jag har länge undrat över varför folk vallfärdar till
    detta rasistiska land? Nej vad denna lilla tillgjorda
    snuppa menar är att ni ska bara betala och hålla
    käften, hennes pladder om rasism kan hon köra upp
    dit solen aldrig når. Finns det verkligen någon som
    betalar föra att höra på Negerrabbel?

    • Alias Tony, Sverige är inte ett rasistiskt land, det är väl därför du vädrar ditt missnöje dag efter dag , och vad jag hört år efter år.

  6. Vad får SN att tro att läsekretsen är lika korkad som SN:s redaktion. Vem annars är intresserad av en misslyckad gycklare med personliga problem.

  7. Artist ?? Rap är ju inte musik möjligen aptjatter. Liksom vissa ”komiker” som själva tycker att de är roliga fast knappt nån annan orkar skratta åt dem. <möjligen för att de är så töntiga.

  8. Vilken trovärdighet skall en ”rappare” tillmätas? För mig like lite som en ”EU-migrant”, med pappmugg.

    Det finns för stort utrymme för nollor, förbrukade och ointressanta tyckare, som kommer från verksamheter, som definitivt inte imponerar. Som ”bäst-före-datum”-passerade PK-babblare, t ex Kjell Bergqvist, Ulf Lundell, Henrik Schyffert, Jan Guillou, Malena Ernman m fl. Deras politiska insikt – Guillou med ett konstaterat KGB-engagemang – är noll och det bevisar dom med sina vulgära pajasutspel. Ett krampartat försök att hålla liv i avslutade karriärer. Och långvarigt drogmissbruk inverkar uppenbarligen också, när dom sticker ut näbben och gör bort sig.

    • Fallet Ulf Lundell är dock lite intressant! Jag har just läst hans senaste bok, och där gör han ett flertal utfall mot och negativa kommentarer om islam och islamister. Det var nästan så jag trodde att han blivit snudd på SD-anhängare… (Fast sedan angriper han ju dem på andra sätt, men dock – det verkar finnas hopp om Uffe…)

      • Uffe är bara en sur gammal gubbe som gnäller på grannarna och nåt konstverk i Kivik.

      • Nej, ”safari”, nu måste jag trycka på nedåttumme! Uffe må ha lite konstiga idéer ibland, men han är ändå den störste nu levande svenske rockartisten. Samt en bra författare och konstnär!

  9. Att kalla henne för ”artist” är väl ändå att ta i? Vänsterrappare är knappast några ”artister” i den mening man bör lägga i ordet.
    Ett citat från artikeln:
    ”Rosh upplever att samhällsklimatet hårdnat under se senaste åren och att den rasistiska utvecklingen gått snabbt. Något hon tror är en konsekvens av de högervindar som blåst genom landet.”
    Det visar ju verkligen att hon blandar ihop orsak och verkan! Att klimatet mm hårdnat beror ju främst på att invandringen svämmat över alla breddar och gett upphov till det som okunniga kallar ”rasism”*.
    (* Enligt senaste rön finns det inga raser, alla är av samma ras. Alltså kan det ju inte heller finnas någon rasism – det är bara ett konstruerat ord som de tar till som inte har några sakargument…)

    • Jo propagandan flödar,som aldrig tidigare i Europa sedan krigslutet…
      Hörde just hur man i tysk radio vädjade till allmänheten,att ”finna boníngar till de som t v i n g a t s fly krig och elände”.
      Nu är ju sanningen den att det inte råder några krig i Marokko,Albanien,Kosovo,Serbien,Rumänien,Tjejenien,Kaukasus och de stora flertalet afrikanska länder,som ”båtflyktingar” anländer ifrån !Tänk om man kunde rapportera sanningen,att dessa figurer som nu nedlusar oss,är och förblir socialtörstande lyckosökare.

      • Som grädde på moset har vi nu för första gång sedan 50 år drabbats av smittsamma sjukdomar i norra Europa.
        I Tyskland har senaste halvåret mässlingen grasserat,och orsakat dödsfall.TBC har återkommit,och nu är det vattenkoppor som sprider sig som en löpeld,bland alla befolkningsgrupper.Tacka nya befolkningen för detta,liksom för alla vägglöss och annan ohyra.
        I Sverige läste jag först igår att man nu drabbats av flera mässlingsfall ! Ja naturligtvis kommer dessa sjukdomar som ett brev på Posten(tidigare)….

      • Lars Å Månsson
        Antar att det är vårt straff för att ”vi” inte bryr oss.

Kommentera