Centerpartist – kollaps hotar på grund av invandringen

INVANDRING. Uppsalas kommunalråd Stefan Hanna (C) anser att Sverige inte kommer att kunna behålla sitt generösa välfärdssystem med dagens migrationspolitik. Han vill ha en migrationsdiskussion där alla riksdagspartier ingår. Annars hotar kollaps.

– ”Miljöpartiet har tvingat in Sverige i en situation där vi har helt öppna gränser. Inget annat land i välden har en så generös invandringspolitik. På andra sida står SD som vill börja skicka hem invandrare – det är inte en politik som finns i min värld. Men vi måste börja diskutera frågorna. Annars kommer det att få stora konsekvenser för våra kommuner och för hela landet” menar Hanna

Hanna skriver gång på gång på sin blogg att det svenska välståndet riskerar att haverera om migrationspolitiken inte förändras.

– ”Jag menar att det kommer att bli helt omöjligt att upprätthålla det sociala kontrakt som vi kallar den svenska välfärdsmodellen. Vi tar emot mest flyktingar i EU per person och prognosen är att ta emot 500 000 till de kommande fem åren. Vi är år efter år världsbäst på att hjälpa flyktingar som inte kommer från angränsande länder. Det klarar inte vårt välfärdssystem. Det blir kollaps. Men vi har ingen öppen och respektfull debatt om det. Jag anser att vi måste börja diskutera en ny migrationspolitik. Upp med verkligheten på bordet.”

Hanna efterlyster en diskussion om massinvandringen med samtliga riksdagspartier – som då möjligtvis kan bli lite mer konstruktiv än den regeringen Löfven hade med alla utom Sverigedemokraterna, det enda partiet som har idéer och planer på hur man ska komma tillrätta med det sjunkande skeppet. Blott SD:s digra lista på profetior som slår in var och varannan vecka nu borde räcka gott som cv.

”Självklart. Jag tror inte vi vinner något på att hålla ett så stort parti som Sverigedemokraterna utanför. De har 800 000 väljare. Alla dessa människor förtjänar också att få vara med. Genom att ta diskussionen kan vi syna deras kort. Gör vi inget så kommer SD att bli dubbelt så stora som idag. Det är inget jag vill. Jag är för en generös invandringspolitik. Förs inte en sådan diskussion hotar kollaps” menar Hanna.

UNT

9 thoughts on “Centerpartist – kollaps hotar på grund av invandringen

  1. …nästan helt övertygad om att kalopsen redan är kokt…just därför
    chefskocken avsatte sig själv häromsistens…lapskojs på annars
    prima råvara, tordes han längre inte vara delaktig uti!.,)

  2. Hannas debattinlägg har massor av fel. Han tror att välfärden skall falla. Det har den redan gjort! Han tror även att SD skall skicka ut alla invandrare. Detta är också fel. Dessutom så påstår han att Sverige är världsbäst på att hjälpa flyktingar. Det är precis tvärt om. Genom sin s.k. flyktingpolitik är vi sämst i världen på den saken. Föra en dialog med SAMTLIGA PARTIER. Jag skulle vilja se hur han skall bära sig åt för att få det idiotiska partiet 7-klövern att diskutera med Sveriges enda parti värt namnet, nämlien SD.

  3. Ja och så kommer den eviga lögnen med att SD vill
    skicka hem flyktingarna vilket han inte har något
    som helst bevis för, däremot vill SD skicka hem påkomna
    fuskare och bedragare. Att komma hit utan några som
    helst identifikationer är inte trovärdigt, speciellt när man
    passerat ett stort antal länder på vägen hit?

  4. Vad Stefan Hanna tycker och säger är av ringa betydelse, hans mun och den bristfälliga, rudimentära hjärnan han begåvats med saknar intern kommunikation. Allt som kommer ur Hannas mun är bara ägnat åt att ge hans ego näring, precis som när han ville klä ut bidragsfuskare till hyenor och införa fetskatt. Om han nu verkligen menade det han säger så är det ju väldigt märkligt att han kommit på detta först nu, sedan han och hans allianskollegor förlorat makten i Uppsala kommun till den röd/gröna röran, han hade alla chanser före valet. Principen i Hannas uttalande är helt rätt med då det kommer ur just Hannas mun så är det alltså inget att ens bry sig om.

  5. Jag tycker det är ganska korkat agerande från i princip alla andra parter? Det är möjligt att välfärden iof kan behållas den kan väl (rent absurt) faktiskt bli högre. Men den generella välfärden som gjort Norden och Sverige unikt. Den kan vi ju säga ajöss till. Det kan vi betrakta som 100% säkert.

    Så det handlar ju faktiskt om vilket land vi vill att Sverige skall vara? Vill vi ha trashankar, fattigdom och elände på våra gator så skall vi naturligtvis fortsätta som hittills. Vill man utöver detta ha större motsättningar och i slutändan mer blod på våra gator. Då är vi på rätt väg.

    Vilka andra partier än Moderaterna och Miljöpartiet vill se en sådan framtid för Sverige?

Kommentera