Nu e re fullt, här också

På SVT Västnytt kunde man på nyheterna se att det är fullt i Smulebergsskolan i vår kära grannkommun Tibro. Rektorn Marie Ahlander vägrar att ta emot flera barn. Det påverkar både arbetsmiljön och miljön för barnen, där den trånga skolmiljön ger upphov till ständiga konflikter.

För dem som händelsevis har glömt bort det kan Lusharpan berätta att Tibro tillhör de kommuner som dragit ett antal högvinster i invandringslotteriet. Det är förmodligen därför som ordföranden i Barn och Utbildningsnämnden, Hans Dahm, konstaterar att tillströmningen av barn varit större ”än beräknat” och det är detta som skapat problemen. Som lösning på problemet har kommunen erbjudit skolplatser utanför tätorten, men den lösningen accepteras inte av föräldrarna. Lusharpan tror att det är lika bra att kommunledningen i Tibro vänjer sig vid att kravmaskinerna är vana att få det som dom vill, så det är nog lika bra att man börjar planera för att bussa svenska barn utanför tätorten.

Nu funderar Lusharpan bara på när vi ska få hör någon rektor från Djursholm eller Danderyds kommuner säga att det är fullt i skolorna. Det skulle väl vara behändigt om de som är de varmaste förespråkarna för svensk invandringspolitik kunde få lite känningar av verkligheten.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

3 thoughts on “Nu e re fullt, här också

  1. Utmärkt idé, Djursholm och Danderyd barnen har precis det som ensamkommande skäggdrägglen vill ha mobiltelefon Kanada Goose jackor mm. (Nej alla ungdomar i Djursholm och Danderyd jag skulle aldrig vara så elak att jag röstade på ett parti som vill ta hit en massa rånardreggel).

Kommentera