Ordning och reda – Brahim Bouteraa är hemskickad

INVANDRARE/BROTTSLIGHET. Brahim Bouteraa (44), som dömdes till 15 års fängelse för att gått lös med en yxa ombord på en Kato Air flight för ett decennium sedan, blev i lördags utvisad från Norge. Detta sedan hade han avtjänat två tredjedelar av sitt straff i Bergens fängelse.

Brahim Bouteraa är numera där han hör hemma.
Brahim Bouteraa är numera där han hör hemma.

Utvisningen gick utan dramatik. Bouteraa samarbetade och ville tillbaka till Algeriet.

44-åring blev hämtad av två poliser i fängelset som följde med till planet på Gardermoen. Därifrån flögs han till Alger via Rom och överlämnades till lokala myndigheter, enligt NRK.

Bouteraas utvisning har ingenting med tioårsdagen av flygdramat den 29 september 2004 att göra.

 -Utlänningar som sitter fängslade i Norge kan släppas efter två tredjedelar av strafftiden, om de går med på uttransport till sitt hemland, sade poliskapten, Inger Gro Lien till NRK. 

-Pettersson kunde tänka sig att följa Norges exempel men utveckla det till att låta dem avtjäna straffet på hemmaplan…

3 thoughts on “Ordning och reda – Brahim Bouteraa är hemskickad

  1. Problemet i Sverige är att dessa nysvenskar sällan får fängelsestraff för sina små hyss. Oftast blir det samhällstjänst.

    Jag tycker som tidigare att vi ska prata med Putin om att hyra lite fängelseplatser i Ryssland för dessa nykomlingar som inte vill leva efter svensk lag. Detta kommer att bidra till att sänka brottsligheten och även positivt förstärka vår ekonomi. Vi kan lägga in en klausul om att de ska skickas hem efter avtjänat straff. Vägrar de att tala om var de kommer ifrån så får de väl stanna som arbetskraft i Sibirien.

Kommentera