Socialdemokrat som förde SD-politik innan SD fanns blev talman

VALET 2014. Urban Ahlin (S) röstades på måndagen fram som riksdagens talman. Men störst fokus vid omröstningen låg på Sverigedemokraternas andre vice talmanspost. Det var alltså mest tjafs i sandlådan idag om vem som ska vara reserv för reserven.

Urban Ahlin S-veteranen klarade sig ändå undan det som Sverigedemokrater blir utskällda och kallade raster, nazister och främlingsfientliga för.

Urban Ahlin har avslöjats av Wikileaks, då han sågade det egna partiet i samtal med amerikanerna. Han har anklagats för sexuella trakasserier mot en nära medarbetare, men händelsen fick inget rättsligt efterspel. Urban Ahlin hamnade nyligen i blåsväder när han sa att S drivit Sverigedemokratisk politik redan innan SD fanns.

– Jag tror att väljarna har noterat att vi socialdemokrater tycker att man ser över om det inte finns möjlighet för någon av de som redan finns i Sverige får de jobben, innan man går utanför Europas gränser.

Socialdemokraternas och Sverigedemokraternas politik just gällande arbetskraftsinvandring är lika varandra, så det är Sverigedemokraternas politik på det här området som är populärt?

– Nej, vi hade den politiken innan Sverigedemokraterna ens fanns, säger Urban Ahlin.

Moderaternas Tobias Billström valdes till förste vice talman. Billström som är avgående migrationsminister har gått emot sin egen regeringspolitik när det gäller papperslösas rätt att gå på gymnasiet. Han har liknat papperslösa vid mördare. Han har antytt att blonda och blåögda är finare och godare människor.

Han har avslöjats av Wikileaks när han suttit och skvallrat med USA:s ambassadör om att antalet irakiska flyktingar till Sverige bör begränsas.

– Pettersson läser talemannens och vice talmannens meritlista och tveklöst har de fått avgå för länge sedan om de varit Sverigedemokraterna…så går det till i sandlådan…

7 thoughts on “Socialdemokrat som förde SD-politik innan SD fanns blev talman

Kommentera