Asylförläggningen Jollen töms

INVANDRINGEN. Idag har lokaltidningen en artikel om det de kallar Flyktingförläggningen Jollen – läs artikeln nedan – Lokaltidningen Södermanlands Nyheter kallar det flyktingförläggning, vi föredrar asylförläggning och Migrationsverket talar om tillfälligt boende för asylsökande.

Flyktingförläggning som SN använder är ett felaktigt uttryck, sedan Jollen öppnades i maj 2011 har det visat sig att mängder av asylsökande inte har haft flyktingskäl och har närmast varit att betrakta som turister. Andra är flyktingar som behöver skydd, men många av dem är inte ärliga om sin bakgrund, de kan vara Syrier som kommer från Egypten eller Turkiet och saknar flyktingskäl. Migrationsverket räknar i år med att 85 % (68 000) av de asylsökande saknar giltiga id-handlingar och har ”tappat” sina pass. Vi vet helt enkelt inte vilka det är.

När det gäller SN:s artikel så glömmer SN några detaljer. Gångavståndet från Jollen till Matsalen är 1 km, det godkändes när Jollen öppnade i maj 2011 och senast i oktober 2013.

Nu är det andra kvastar på Migrationsverket och nu orkar de boende gå högst 500 m. Sjuka och havande har hela tiden fått maten levererad till Jollen. Dessutom tillhandahålles bussbiljetter för dem som inte vill gå.

SN nämner även en skatteskuld på 172 000 kronor, på samma ställe i Migrationsverkets dokument, som är offentligt, står också att skatteskulden är betald. Det glömde SN nämna. En misstänksam skulle kunna tro att det har att göra med att SN kom objudna, inte hade ringt och nekades inträde till Sverigedemokraternas valvaka i söndags som hölls i Folkets Hus, på samma ställe där de asylsökande äter och ägd av Vinterklasen AB, men jag kan inte tro att SN:s opartiska journalister låter sina personliga uppfattningar färga artiklarna. Chefredaktör Carstorp har lovat att så inte är fallet.

I samma dokument står även att Migrationsverket fortsätter att förhandla med Vinterklasen AB om att göra Jollen till ett lägenhetsboende med självhushåll, så där har den f.d. skatteskulden ingen betydelse.

Vinterklasen AB har fått 139 kronor per bädd och natt per person och 125 kronor för tre mål om dagen per person exkl. moms. Maten har tillagats av Ica Kvantum och har serverats i Folkets Hus.

– Pettersson har ingen insyn i Vinterklasens ekonomi men har svårt att tänka sig att detta är lönsamt, 9 anställda, el och värme, städning, bråk, ett enormt slitage för att inte säga sabotage på inredning kostar en hel del. Både i pengar, besvär och oro.

Sammanfattning:

  • Skatteskulden på 172 000 kronor är betald. Det glömmer SN att nämna.
  • Jollen är flera gånger tidigare godkänd av Migrationsverket, inkl. avståndet till matsalen. Bussbiljetter tillhandahålls för dem som tycker det är för långt att gå 1 km.
  • Migrationsverket vill teckna ett nytt avtal med Vinterklasen AB, om lägenhetsboende med självhushåll. Hyresavtal Jollen, från Migrationsverket.
  • Migrationsverket har beställt, besikting av fastigheten och ska betala skadegörelse och slitage som inte är normalt.
  • Flera intressenter finns till att hyra Jollen, bland annat Stockholms kommun.
  • SN skriver att de sökt Vd  Åke Holmström utan att lyckats, det är nog klokt av Holmström att inte svara på SN:s frågor för erfarenheten säger att de frågor man får och de svar man ger inte har någon som helst betydelse för SN:s vinklade artiklar.

2014-09-16_0722

7 thoughts on “Asylförläggningen Jollen töms

    • Var det en av de ”västafrikanska syrierna”,lär han bli svår att finna nu när det där ute också helt svart ! 🙂

  1. OT Samma chefredaktör ställer sig massa andra frågor om varför SD ökar kan det bero på dessa saker,diskriminering på AF av våra svenska ungdommar,samma sak inom sjukvården av våra äldre,tandvården likaså.

    Man vill bygga nya lägenheter men vem har råd att hyra en 2:a för 8000 många utförsäkrade får ingen hjälp av soc,tiggare får bidrag jag kan göra listan lång Carstorp om varför SD och svenska folket börjat tröttna på medias trivala och taffliga försök att dölja sanningen som många av oss lever med.

    Att man från medias håll kör med samma stuk som nazismens propaganda mogul bekymrar er tydligen inte vilket det i högsta grad borde ni vill ha läsare och prenumeranter men om man ljuger och mörkar så har ni er själva att skylla

    • Ropa nu inte hej för tidigt…Tag SN,och andra svenska PK-organ med en rejäl nypa salt…. Det är inte ens längre säkert,att dödsannonserna stämmer in med verkligheten.. Finns faktiskt sådana fall där den ”döde” är återuppstånden,och förvånad läst om sin hädanfärd…..

    • Det är nog ingen risk Crilla. Migrationsverket vill fortfarande hyra under en annan form, frågan är om det får. Flera etableringslotsar har också hört av sig och säger att de fyller de 48 rummen på två veckor.

      Stockholms kommun vill också hyra anläggningen, om det är för babbar, missbrukare eller vanliga hemlösa vet jag inte…

      • Är ni på baksidan så blöta,att ni hjälper ”hemlösa svenskar” från Stockholm ? Hos oss på framsidan,har ”afrikanska syrier” och andra ”båtflyktingar” förtur i kö`n

Kommentera