Norsk politiker – 100 000 asylsökande till Sverige är galenskap

VALET 2014. Det norska Fremskrittspartiets nestor Carl I Hagen anser att Sverigedemokraterna vinner på att de andra partierna fryser ut SD.

På söndag går svenskarna till val och det är sannolikt att den borgerliga Alliansen sopas bort från makten av en regering som leds av det socialdemokratiska partiet och deras kandidat för som statsminister, Stefan Löfven.

Men än finns också hopp för Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt.

Den senaste veckan har visat på ett minskat stöd i opinionsundersökningarna för de röd-gröna partierna, som har länge haft ett betydande försprång över de styrande partierna.

En undersökning från Sifo igår visade på ett rödgrönt försprång med 6,2 procentenheter.

Men, som i valet 2010, är det Sverigedemokraterna som får en hel del uppmärksamhet i valrörelsen.

2010, skickade partiet och ledaren Jimmie Åkesson chockvågor genom Sverige genom att rusa in i riksdagen med 5,7 procent av rösterna.

Stödet kan komma att fördubblas på söndag. Opinionsundersökningar tyder på att partiet kommer att hamna på omkring 10 procent stöd.

Om det händer kan det Invandringskritiska partiet vara dem som bestämmer vilken regeringen Sverige kommer att få efter valet.

I fredags möttes de svenska partiledarna i en debatt på TV4 i Stockholm. Där berättade Fredrik Reinfeldt att kampen mot SD fortfarande viktigt för honom.

-Det är viktigt för oss att hålla Sverigedemokraterna borta från inflytande för vi vill ha kvar det öppna Sverige sade Reinfeldt.

I debatten blev Åkesson utsatt för upprepade attacker. Det var brutala verbala slagsmål.

Åkesson hävdar att det största problemet för den svenska integrationspolitiken är att landet tar för många invandrare.

”Det är inte det som är problemet. Problemet är rasistiska rörelser som sprider hat och lögner. Det är SD som sprider hat och lögner. Jimmie Åkesson, du är det största hotet mot integration, sade Jonas Sjöstedt, ledare för Vänsterpartiet.

Efter att SD kom in i riksdagen 2010, har de andra partierna varit ense om att frysa ut partiet och inte ge dem något inflytande i svensk politik, och sedan dess har SD stöd bara ökat.

Som väntat säger Framstegspartiets tidigare partiledare Carl I Hagen.

-Jag tar avstånd från de flesta av de uttalanden som har kommit från Sverigedemokraterna men samtidigt är det uppenbart att SD tjänar på att de andra i riksdagen fryser ut dem säger Hagen.

Han säger att svenskar är på väg att gå i samma fälla som de etablerade partierna gjorde när Fremskrittspartiet klev in i stortinget i Norge.

Vi tjänade på att bli utfrysta av de andra. Samma sak händer i Sverige nu.

– De etablerade partierna i Sverige måste ta sitt förnuft till fånga. Jag hörde i går att de tydligen kommer att acceptera 100 000 flyktingar och asylsökande på ett år. Det är galenskap säger Hagen.

– Pettersson har noterat att Framstegspartiet i Norge numera ingår i regeringen och är ett av Norges största partier. I Norge anses det självklart att Framstegspartiet ska ha det inflytande som deras röster motsvarar, både andra politiker och journalister behandlar dem som andra.

I Sverige säger de elitistiska sandlådepolitikerna att SD inte ska ha något som helst inflytande, även om det så gäller en cykelbana…

VG.no 

Bistra tider, bistra miner* Uppdaterat

8 thoughts on “Norsk politiker – 100 000 asylsökande till Sverige är galenskap

  1. Ja det är tyvärr så att stora selar antingen skrattar åt dumma Svenskar eller tycker synd om dom för att dom inte har någon regering och har inte haft det heller de senaste 8 åren. nu efter valet visar det sig att vi inte kommer att ha det nästkommande 4 åren heller.

  2. Islam är på väg framåt i Norden och i Sverige ökar konvertiterna, det kan man redan se på facebook t.ex. och det argumentet användar de även mot oss som har lämnat islam. Att ”se, även västvärlden börjar inse att det är Guds enda sanna religion” och ”om vi ökar så betyder det bara en sak”..mm. Jag fattar inte hur man kan vara svensk eller finsk eller dansk och har växt upp här och frivilligt väljer den sekten och dessutom väljer konvertiter den mest extrema av alla. Den sunni salafi grenen av islam som spreds och sprids av fanatiker från Saudiarabien och mha oljapengar och som vill ha shariaa lagar över hela världen. Deras prinsar betalar för att bygga här i Europa och det finns redan missionärer på plats sedan 90-talet vilket kallas för ”Dawa” på arabiska eller ”dawah”. Jag var liten när jag hörde detta och bodde i mellanöstern. De erbjöd vissa familjer pengar för att åka till Europa och Norden för att sprida islam. Den filmen jag såg då 1995 eller 1996 var om ”islam i Sverige” som ökar. Så många har tyvärr utnyttjat asylrätten för att sprida islamism. Nu gör de detta gratis genom andra hjärntvättade muslimer och svenska konvertiter som har blivit monsters att jag inte ens vågar prata med dem. Vi som har flytt för att leva i svenskt sverige blivit instängda nu mellan rasism- och islamism murarna. Vi vill skydda sverige från vad vi vet har förstört våra hemländer men vi är förrädare i muslimernas ögon och ”islamofober” i svenskarnas ögon. Så vi är tysta tills någon vill prata med oss och hoppas då att det inte är redan försent.

    • Jag har någon gång anklagat muslimska invandrare för att de inte i Sverige (och andra västländer) visar sitt motstånd för djävulska grupper som Boko Haram, Al-Qaida och nu IS.

      Problemet ligger i Islam. Alla vi som har läst på lite t ex Koranen och haditherna och diskuterat detta med en muslimsk ”lärare” har först lite svårt att inse att de verkligen tror på detta och att Koranen är deras bruksanvisning att leva ”rätt” här på jorden för att komma till paradiset.

      Sen lärde jag känna en ex-muslima som kom hit med barn. Dvs hon säger inte att hon är ex och har förklarat för mig varför hon för det mesta inte talar om detta. Men hon är tuff, går i västerländska kläder vill bara prata svenska och säger att hennes döttrar aldrig får gifta sig med en muslim.

      Problemet i Sverige är att de som bestämmer är PK-politiker som inte vet något om islam – ren och skär okunskap alltså.

      • Så rätt du har Pica…Nu är det ju inte enbart inom denna sektor,som svenska politiker av yngre årgång brister i sina kunskaper.När man hör de svar,de ”folkvalda” lämnar på olika frågor,slutar man förvånas över vårt lands väg mot undergång.

  3. Vansinne är bara förnamnet. Har de sista dagarna sett affischer från Ung Vänster som lyder ”Var ska vi bo ? Visar att begåvningen är mycket svag hos dem som inte begriper att massinvandringen gör att dom kommer allt längre bort i bostadskön. Sen är ju problemet med kostnaden för en ny bostad som ju oftast är så hög att de flesta inte har råd, utom invandrare förstås där ju vi skattebetalare betalar hyran.

  4. Våra grannländer ser med tvivel (och skräck) på Sveriges massinvandring. Vissa danskar vill nog riva Öresundsbron för de är rädda att så snart nysvenskarna fått sitt PUT kommer de att även drabba dem.

    Jag är rädd för att Sverige kommer att isoleras och att svenska pass ska bli ett hinder i den fria rörligheten.

Kommentera