68 000 kan inte sakna pass – många asylsökande ljuger om sin bakgrund

Nedanstående inlägg från Merit Wager

INVANDRING. I år, 2014, beräknar Migrationsverket att ca 68 000 personer kommer hit och vill söka asyl utan att visa sina pass (85 % av 80 000 totalt som beräknas söka asyl i år), alltså utan att vilja styrka vilka de är eller ens varifrån de kommer. Förra året, 2013, kom 49 375 personer (91 % av 54 259 totalt som sökte asyl förra året) som inte visade sina pass och därmed inte styrkte vilka de var.

För att ett land ens ska påbörja en asylprocess måste landet veta vem det är som söker asyl, varifrån han kommer och varför han anser sig behöva skydd. Det kan inte för mycket begärt ens i Sverige att man avkräver personer som söker en så stor förmån/rättighet som asyl eller uppehållstillstånd är, att han styrker identitet, sin nationalitet och – så långt någonsin möjligt – styrker sin asylberättelse!

Migrationsverket borde kunna införa en bestämmelse:

Den som kommer till Sverige och söker asyl men inte uppvisar pass eller annan giltig och äkta id-handling vid ankomsten får två månader på sig att ta fram dessa handlingar, innan dess påbörjas ingen asylprocess. Har man inte inom den stipulerade tiden inkommit med bevis för vem man är och varifrån man kommer, meddelas avslag på ansökan. Möjlighet till förlängning av de två månaderna bör kunna ges om särskilda skäl föreligger och om det tar tid att ta fram korrekta handlingar. Asylprocessen påbörjas inte förrän äkta id-handlingar uppvisats. Enstaka undantag måste givetvis kunna göras, men de ska vara enstaka och medges endast i sådana fall där det faktiskt – inte påhittat – inte går att få fram äkta handlingar.

Att 68 000 människor inte skulle kunna visa vilka de är, är en absolut och total absurditet.

Ovanstående inlägg från Merit Wager 

-Pettersson undrar hur många av dessa 68 000 som är grova brottslingar, mördare, knarklangare, krigsförbrytare, islamister eller helt enkelt vanliga latmaskar…

15 thoughts on “68 000 kan inte sakna pass – många asylsökande ljuger om sin bakgrund

  1. Så går det till när muslimerna skall ta över. Snart har vi inbördeskriget även i Sverige. 7klövern vem skall ni försvara mussarna eller dom etniska Svenskarna.Tror att 7klövern satsar på muslimerna. Röstboskap !!!

    • I så fall tror jag Fredde lurar sig själv. Sätt upp Waberi på första plats på moderaternas alternativa valsedel så får han se vem de röstar på.

  2. Vår invandringspolitik är ihopkommen i lekstugan därav följer att all verksamhet också blir därefter.

  3. Numera skäms man för att man är svensk.
    Det var länge sedan jag införde att utomlands undvika att
    upplysa om var jag kommer ifrån,utom hos migrationen
    och passkontroller.

  4. Allianse= lika med Blå Dunster, är skyldiga till att alla
    Azylanter slänger alla sina identifikationer innan dom
    kommer hit, och detta har även dom Rödgröna ställt
    upp på. Att kunna idenifiera sig borde vara en självklarhet
    i ett civiliserat land, fast dit ska man nog inte räkna Sverige
    idag?

  5. Vi har sett ett otal som senare efter PUT ändrat både namn, ålder och vilket land de kommit ifrån. Hallå, ringer det inga klockor? Sen har vi också sett, både i Sverige och i andra länder, invandrare med flera identiteter som uppbär socialstöd för varje identitet.

    Det som skrämmer mig mest är dock alla kriminella som kanske dömts för mord och hemska brott i sina hemländer och flyr till Sverige. Ta t ex imamen i Strömsund som var efterlyst av Interpol men av någon dunkel anledning missade Säpo detta och han fick PUT. Han har nog kostat Sverige många miljoner hittills.

  6. Något är väldigt, väldigt fel när man som svensk måste visa legitimation för snart sagt allting trots att man är känd av personen bakom disken, samtidigt som helt okända släpps in i landet och ofta får svenskt medborgarskap utan att kunna visa upp ett enda papper som visar vilka de är.

    .

    • Ja visst är det så.Hittar MV på ett namn och personnummer till dessa som man inte vet vilka dom är när dessa får tillgång till samhället eller hur går det till kan man undra?Skulle vara intressant att få veta.

  7. Jag läste tidigare vad Wager skrivit och förundrades en en gång hur det går till i landet och att ingen press,radio eller television vill informera samhällsmedborgarna i landet om detta utan människor ska behöva leta sig fram till olika bloggar i Sverige i dag för att får information om vad som händer i landet.

Kommentera