Vit förbannad över alla vita

RASISM/FEMINISM. En av årets sommarpratare – Karin ”Kakan” Hermansson sågar urvalet i Sommar i P1. ”Det gör mig fruktansvärt förbannad över att se hur många vita vi är som sitter här”, säger hon till SVT.

Kakan
Kakan

– Var är alla rasifiserade? Det gör mig fruktansvärt förbannad över att se hur många vita vi är som sitter här. Vi representerar inte Sverige.

– Ska man plocka in Baker Karim och Linda Pira och sen vara nöjda med det? Fatta hur många kulturproducenter och liknande som finns i Sverige. De spelar helt avgörande roller som vi inte ser. Om Sveriges Radio ska vara en demokratisk instans så ser inte sommarpratarna ut så här.

Enligt Karin Hermansson avspeglades bristen på mångfald på den presskonferens där Sveriges Radio, trots tunga moln och snålblåst, försökte skapa sommarkänsla med allsång, humor från ”Galenskaparna” och kransar i håret.

– Jag är chockad över hur sjukt ”svenskt” det var. Jag tycker att det kändes lite nationalistiskt med kransarna i håret och allsången och allting. Jag känner mig så himla ovan vid det här faktiskt, inte hemma alls.

Vad är det som brister? – Ja du, det borde nog Sveriges Radio ta reda på. Jag vill inte peka ut någon, det här är ett strukturellt problem, men alla måste ta ansvar – vi kan inte bara lägga ansvaret på andra hela tiden.

Varför ställer du upp i Sommar? – Det är ett bra forum att föra fram de här frågorna, det hoppas jag verkligen kunna göra. Jag kommer att prata om mina föräldrar, var jag fått min kraft ifrån. Speciellt nu i den här fruktansvärda tiden som vi lever i. Sexismen och rasismen är på topp i samhället ändå reagerar inte gemene person på det akuta sätt som alla borde agera på.

Att inramningen på presskonferensen skulle varit nationalistisk avfärdar hon bestämt. – Ursäkta, men det var nog det dummaste jag har hört. Det här är en sommartradition, det är allsång, midsommar och krans i håret. Så har Sommar alltid sett ut.

Enligt Karin Hermansson avspeglades bristen på mångfald på den presskonferens där Sveriges Radio, trots tunga moln och snålblåst, försökte skapa sommarkänsla med allsång, humor från ”Galenskaparna” och kransar i håret.

– Jag är chockad över hur sjukt ”svenskt” det var. Jag tycker att det kändes lite nationalistiskt med kransarna i håret och allsången och allting. Jag känner mig så himla ovan vid det här faktiskt, inte hemma alls.

HÄR är hela listan med sommarvärdar och räcker inte det för ”Kakan” tycker Pettersson hon ska flytta till Afrika, där behöver hon inte bli förbannad över alla vita…

21 thoughts on “Vit förbannad över alla vita

  1. Jag känner inte för att fira nationaldagen i morgon. Den ska firas på Jamtli (Östersundarnas Skansen) och jag hörde att den ska bli multikulturell. Liksom i fjol ska alla på flyktingförläggningen i Grytan bussas in till Jamtli.

    Tänk om man kunde hyra bussar och hämta dit alla som vill från äldreboendena och andra pensionärer som får gratis resa och inträde?

    Liksom med Kakan och radioprogrammet undrar man i vilket land programmet går eller nu ska fira nationaldag. Är vi inte svenskt längre?

    • Nationaldagen firar jag med att med frenesi dra upp alla ogräs i trädgården, för varje ogräs så mumlar jag ett mantra ”jag önskar att aldrig se dig här i mitt svenska paradis igen”. Vet att mitt mummel inte gör någon nytta men mitt idoga slit ger resultat.

    • Polisen i Östersund fick rycka ut till flyktingförläggningen i Grytan idag. En 35-åring kvinna hade misshandlat sin personal och också slagit sönder inredning.

      De sägs vara från Syrien men som tidigare sagts därav många palestinier plus andra ”nationaliteter”.

      Men i morgon bussas de till Jamtli för lite skoj.

  2. Idag anlände 150 icke vita från Kongo till ett litet samhälle i norrland, nu är det ”vått i trosorna på batiktanterna, de kissade ner sig av lyckorus”.

      • Tack Ruben : Du vet att det blir kallt och otäckt efter en stund, måtte de få uppleva verkligheten, kan leda till ”blåskatarr”.

    • Ja, jag såg dem på Mittnytt, de fick börja med att lära dem tända och släcka lyset i den nymöblerade lägenheten med ett kylskåp fullt av mat. Mamma Marianne, änka med sin bror och fyra barn. Det ska bli intressant att följa dem…..

      Flyktingmottagaren i Ovanåkers kommun var så glad. Men samtidigt ledsen för att vissa människor var så avundsjuka. Hon kunde inte förstå att svenskar kunde missunna dem något.

  3. Om Karin Kakan Hermansson utöver sitt pladdrande som
    sommarpratare skulle sakna jobb , så behöver jag en
    fågelskrämma i min utökade jordgubbsodling i sommar!
    Jag skulle vilja se den arma kråka som vågar att styra näbben
    i riktning mot mitt jordgubbsland med den skat.. den damen
    närvarande!

  4. Ett litet förslag. Låt oss skapa bilaterala avtal med de länder som töms på medborgare. För varje somalier eller syrier t ex, ska man plocka fram en svensk som byts ut, på frivillig basis. Denna svensk ska få exakt lika mycket bidrag i det andra landet. Ett sådant här gyllene tillfälle att vända ut och in på sitt hjärta kommer naturligtvis Kladdkakan och hennes patologiska altruistkompisar kunna motstå.

  5. Om det var bilden på den klagande som fick en ”norrman”,att fly Norden är i nuläget inte bekant. I varje fall flög han med ett linjeflyg till Amsterdam,och var död vid framkomsten…
    Döden hade sin grund i,att han valde hjulhuset,(billigaste alternativet) på planet framför en plats i kabinen..
    Vad lär vi av detta ? Jo att billigflyg kan bli kostbart i slutändan ! 😉

      • Ja Ruben,där uppe ovan molnet,behöver man nog flera lusekofter,för att inte komma fram som djupfryst !

  6. Räcker gott att titta på bilden för att inse vad som rör sig under idiotfrisyren….

  7. WHAAOOooo…… Vilken ”femme fatale” har hon själv hämtat inspiration till sin utstyrsel från Hottentotterna? Det borde vara förbjudet enligt lag att spöka ut sig på det viset.

    • Får ta tillbaks mitt förhastade och förmenta uttalande om en ”femme fatale.” Trollpackan tillhör ju faktiskt per definition flatorna.

  8. Det är väl bara att tacka och ta emot det hon säger, hon som vit anser att det är för många vita i programmet ta bort henne då, ”ingen sörjd eller saknad”. Alternativt sänd programmet på arabiska, svensk kultur finns ju ändå inte enligt en del av det politiska etablissemanget. Hon är fri att bosätta sig i ett icke vitt land, ”det är bara att åk” lyckan väntar runt hörnet .

  9. Naturligtvis ska denna regnbågsfärgade hallongrotta ställa sin plats till förfogande och snarast söka asyl i att bättre land. Finns ingen anledning att hennes gnälliga röst ska få besudla mina trumhinnor.

  10. Vi har ju ingen kultur i Sverige! Då är kakan Hermansson rödstrumpa och rödnäbbad socialist en värdig representant att föra fram ickekulturen

Kommentera