Somalier friade för våldtäkt

STOCKHOLM. En 17-årig flicka hade följt med männen till ett skogsområde i Älvsjö söder om Stockholm. Där blev hon bjuden på hasch och började må illa.

Enligt åtalet blev kvinnan sedan knuffad och slagen och utsattes för sexuella övergrepp av två jämnåriga pojkar. I förhör har flickan berättat att hon var chockad och periodvis inte förstod vad som hände.

De två 17-åriga pojkarna åtalades för grov våldtäkt. En 18-årig man åtalades för medhjälp. Samtliga tre har varit frihetsberövade sedan september men frias nu av Södertörns tingsrätt.

I domen skriver tingsrätten bland annat att det är oklart vem som har gjort vad och i vilken utsträckning tvång verkligen har förekommit.

Tingsrätten anser dessutom att flickan inte var så påverkad ”att hon befann sig i en särskilt utsatt situation”.

Metro

TIDIGARE 2013-11-28. Idag, torsdagen åtalades två unga män misstänkta för en grov våldtäkt i Älvsjö, i södra Stockholm. Åklagare Mathias Lidberg har för första gången använt begreppet ”särskilt utsatt situation”, som infördes den 1 juli i år när våldtäktslagstiftningen ändrades.

 – Jag har gjort bedömningen att den situationen som målsägande har befunnit sig i det här fallet är att hänföra till det här, säger åklagare Mathias Lidberg.

När lagen ändrades i juli tillfördes alltså begreppet ”särskilt utsatt situation”. Vilket kan innebära sömn, sjukdom, berusning eller allvarlig rädsla.

Enligt åklagaren var den unga kvinnan i en sådan situation när hon i slutet av augusti våldtogs i ett skogsområde i Älvsjö, i södra Stockholm. Bara dagar efter händelsen anhölls och häktades fyra unga män – 16, 17, 18 och 19 år gamla.

I dag åtalas de två yngre av dem för grov våldtäkt alternativ försök till grov våldtäkt. Enligt åklagaren utsattes den unga kvinnan för slag och knuffar i skogen, i samband med övergreppen.

De två unga männen förnekar brott. En tredje kille – 18-åringen – åtalas för sexuellt ofredande, samt medhjälp till grov våldtäkt alternativt medhjälp till försök till grov våldtäkt. Han ska ha ”hejat på” de andra killarna under våldtäkten, enligt åklagaren. Mannens försvarare Ulf Klementsson tycker att det är en luddig gärningsbeskrivning.

– Det finns inte något konkret närmare på hur det skulle ha gått till, han förnekar brott.

Den fjärde killen – som var 19 år vid händelsen – har under hösten i häktet insjuknat och därför har utredningen mot honom fått skjutas upp. På grund av det försämrade hälsotillståndet försattes 19-åringen på fri fot i går. Rättegången mot de andra tre männen börjar på tisdag.

-Pettersson ser att statsradion nämner att lagen är ny, resten är som vanligt men det sägs  inte…

Våldtäkten skedde den 30 augusti i Älvsjö. De unga männen är…

  • Abiel Abraham, 960419, Hägersten. Medborgarskap ej angivet.
  • Abdinasir Roble, 960910, adress saknas. Medborgare i Somalia.
  • Fouad Mohamad Salahaldin, 950409, adress saknas. Medborgare i Somalia.
  • Ali Mohamad Ali, 940506, adress saknas. Medborgare i Somalia.

14 thoughts on “Somalier friade för våldtäkt

  1. Oklarheter vem/vad som har gjort vad?En våldtäkt ÄR ett övergrepp och ska så betraktas om den utsatte inte ville-även om det har använts hjälpmedel för att försätta någon i ett försvarslöst tillstånd!Annars så ska man väl ändra på lagen om rattfylla och låta folket köra bil med alla möjliga tillsattser eftersom att man kan behärska och vara ansvarsfull i sitt uppträdande.Somalier har en helt annan attidyd till kvinnor så den här friande domen är ju som vatten på en kvarn.Tusen tack för att det svenska rättsväsendet ger oss kvinnor en så otrygg och härligt Sverige att leva i-en kvinnas ord väger inget mot en man/flera män

  2. Svenska Dumstolar följer den praxis som 7 klövern lagt
    upp att i så hög grad som möjligt straffbefria utländskt
    slödder från sina gärningar.

    • Sen du dök upp på bloggen har ju mina kommentarer blivit helt överflödiga !
      Bra Tony fortsätt så och mina förhoppningar på nästa generationer förbättras…Liksom mitt hopp om att Sverige i slutändan skall överleva och fortsätta bestå !

      • Räcker det om jag anger att min uppfattning av Tony,är raka motsatsen till den jag hyser kring/för dig !
        Nu får du själv söka fundera ut lösningen av ”exemplet”

      • Ja det räcker, min kommentar var avsedd för Tony och hans kommentar om svenska domstolar.
        Hur du ser på Tonys kommentarer är naturligtsvis inte min sak.

      • För att ta ett i mängden, så blev tre Somalier som
        ägnat sig åt grupp våldtäkt av en ensam 17 årig
        kvinna senast i går frikända av Södertörns Tingsrätt.

        Parkeringsplats mordet på en gammal tant i Landskrona

        Gruppmisshamdeln av en pensionär i Kortedala med
        dödliga skador som följd, straff några timmars
        samhällstjänst.
        Fast jag kan hålla på resten av året att plocka fram
        exempel där nya måttstockar i Svenska Dumstolar
        används när det gäller utländska brottslingar,
        men antagligen så är du både blind och döv Gubben,
        för det är inte så svårt att se, om man vill!

        OBS ordet Dumstolar var inte felstavat, jag tycker
        det uttrycker vad många Svenskar idag känner för
        vårt så kallade rättsväsende.

  3. Hoppas de överklagar. Är så trött på första instans i dagens rättsystem där majoriteten som bestämmer är icke utbildade jurister utan politiskt tillsatta nämndemän.
    Nämndemännen är färgade av sina politiska uppdrag: man friar invandrare för våldtäkt samtidigt som man får 2års fängelse för att missat att betala 0.2% av skatten man skall betala.

    Jämför ärendet ovan tex mot Assange. Där vill de slänga in honom i fängelse för att hans kondom gick sönder under samlag: våldtäkt i feminist Sverige.

    Om svenskar hade tagit med en invandrare flicka ut i skogen och gett henne hash och haft sex = garanterat fällande dom i rättegång.

    Sist: allt är medias fel. Det är deras jobb att varna flickor: Följ inte med invandrare hem på efter fest eller ut i skogen om ni inte vill ha sex. Vill ni ha sex: helt ok. Men man måste upplysa folk om dessa kulturella skillnader som finns.

    Tex i Thailänsk kultur skall man le mot alla. När en Thaitjej sedan ler på SFIn så tolkar araben att det är fritt fram och ha sex. För i nomad kulturer skall kvinnor ha burka och inte se på män om de inte vill ha sex.

    • Assange är inte dömd för nåt. polisen vill höra honom.
      Ingen myndighet har talat om slänga honom i fängelse.

    • Fniss. Du är inte riktigt riktig va? Massor med rasistisk propaganda som spottas ut i vissa kommentarer. Äckligt

Kommentera